image

Nederlandse Apple-gebruikers doelwit phishingaanval

vrijdag 10 mei 2013, 09:41 door Redactie, 2 reacties

Na aanvallen op Engelstalige Apple-gebruikers zijn ook Nederlandse gebruikers het doelwit van een phishingaanval geworden, alleen is die in tenenkrommend slecht Nederlands opgesteld. De e-mail heeft als onderwerp 'Update uw Apple ID' en zou van de Apple klantenservice afkomstig zijn. Als afzender gebruiken de oplichters het adres notifications@apple.nl.

In het bericht zelf wordt de klant gevraagd om zijn identiteit te controleren, hoewel het duidelijk om een vertaling gaat. De e-mail begint met de tekst: "Geachte klant, in onze plaat, laat u niet upgrade naar de nieuwe functies met appel die het mogelijk maakt de bescherming van onze klanten, vragen wij u uw identiteit controleren."

Vervolgens is er een link 'Nu controleren' die naar de website itunesactiveren.net/rekeningactiveren wijst. De Nederlandse domeinnaam zou Apple-gebruikers misschien kunnen misleiden. De pagina was op het moment van schrijven niet meer operationeel.

Reacties (2)
10-05-2013, 18:06 door Anoniem
Gewoon niet laten misleiden,door dit.
Binnen OSX,als je in het menu kijkt of er updates zijn,dan geeft je mac het zelf wel aan.
Misschien als je een Mac hebt,dan is het misschien wel zinvol om avast antivirus voor de Mac te installeren,de gratis versie is ook wel goed.
15-05-2013, 07:43 door Anoniem
Mij vertrouw meteen u weet zeer betrouwbaar en meteen actie ondernemen u surfen met computer naar www.installeervirus.com en daar op ja klik op alles. betrouwbaarheid systeem garanderen en veilig gebruik internet.

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat iemand hier iets mee doet maar blijkbaar is de praktijk anders...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.