image

Chinees smartphone-OS moet nationale veiligheid beschermen

dinsdag 2 december 2014, 10:18 door Redactie, 1 reacties

Deze week is er in China een nieuw besturingssysteem voor smartphones gepresenteerd dat niet alleen de concurrentie met buitenlandse besturingssystemen moet aangaan, maar ook de nationale veiligheid van het land moet beschermen. Het OS heet "Syder" en is ontwikkeld door Beijing Yuan Xin Technology. Het is het eerste OS voor smartphones dat in China is ontworpen en ontwikkeld.

Meer dan 200 mensen zouden 2,5 jaar aan het systeem hebben gewerkt. Ook de beveiliging zou door de Chinese ontwikkelaars zelf zijn ontwikkeld. Volgens Zhao Chunlei, manager van de onderzoeks- en ontwikkeldivisie van het bedrijf, gaan steeds meer Chinezen het internet op en is het daarom belangrijk een eigen besturingssysteem te ontwikkelen dat veilig is. Zhao merkt op dat het systeem dan ook de nationale veiligheid van China moet beschermen.

Sinds de onthullingen van Edward Snowden over Amerikaanse spionage in China is security ook voor de ontwikkelaars van Syder een prioriteit geworden. "Een zelf ontwikkeld besturingssysteem staat niet automatisch gelijk aan nationale cyberveiligheid, maar als we dit soort diensten en producten niet hebben zal de veiligheid van ons land zeker getroffen worden", aldus netwerkspecialist Wang Bing tegenover de China Daily.

Reacties (1)
02-12-2014, 12:56 door Anoniem
China, smartphones en nationale veiligheid... *zucht*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.