Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

12-05-2013, 16:29 door Whoisthis, 15 reacties
[Verwijderd door moderator]
Reacties (15)
12-05-2013, 16:39 door Anoniem
dat gaat niet, en dat soort vragen zijn niet iets wat je hier stelt
12-05-2013, 18:32 door Spiff has left the building
@ Whoisthis,
Zonder in te gaan op de rest van je bericht -
Een IP-adres geeft geen nauwkeurig uitsluitsel over de locatie van de gebruiker aan wie het toegewezen is.
Het IP-adres kan informatie bieden over het land, maar de exacte regio (laat staan stad) daarover geeft het geen zekerheid.
Mezelf als voorbeeld nemend: Mijn IP-adres localiseert me in Nederland, maar de bijbehorende locatie is slechts die van de wholesale DSL-aanbieder, niet eens die van de reseller, laat staan mijn eigen locatie.
Kortom: Een IP-adres geeft geen uitsluitsel over de locatie van de gebruiker.

[wijziging: correctie van typo]
12-05-2013, 19:47 door Whoisthis
Thnx voor je reactie.. Ohw oke, ik heb er dus helemaal niks aan.. Ik dacht dat het de stad van de gene zou aangeven. Kan ik wel kijken of het ip adres van het fb account overeen komt met ip adres van de gene die ik denk dat de stalker is? (Als ik weet hoe ik ip adres kan vinden)
12-05-2013, 20:00 door Whoisthis
[Verwijderd door moderator]
12-05-2013, 20:10 door Spiff has left the building
Whoisthis,
Je schreef 16:29 uur,
middels het IP adres hoop ik erachter te komen vanuit welke stad deze persoon actief is, zodat ik weet of het die persoon is die ik in gedachten heb. (Anders zou ik niet weten wie het is namelijk)
en vervolgens om 19:47 uur:
Kan ik wel kijken of het ip adres van het fb account overeen komt met ip adres van de gene die ik denk dat de stalker is?
"Anders zou ik niet weten wie het is" lijkt me in tegenspraak met "degene die ik denk dat de stalker is".

Gezien eerdere vergelijkbare zaken hier op het forum ga ik me hier niet in mengen.
En wat betreft het vinden van iemands IP-adres via Facebook, ik ben er niet van op de hoogte of dat mogelijk is.
12-05-2013, 20:20 door Whoisthis
Omdat het ip adres alleen niet veel zegt en je dus niks aan hebt (wat ik begrijp) dacht ik de IP adressen van deze 2 accounts te vergelijken of ze over 1 komen, want alleen dat hoef ik te weten eigenlijk
.. (Laatste account is van de gene die ik verdenk van het stalken)

En als het deze persoon toch niet blijkt te zijn, dan heb ik geen vermoeden wie het wel is..
12-05-2013, 20:44 door Spiff has left the building
Ah, ik begrijp het, Whoisthis.
Maar ik kan je niet verder helpen, doordat ik er, zoals ik al aangaf, niet van op de hoogte ben of het mogelijk is iemands IP-adres te bepalen via Facebook.
En daarnaast blijft het tricky om dit soort zaken via een forum te behandelen, vind ik.
Misschien dat andere forumgebruikers je nog wél kunnen helpen.
12-05-2013, 20:50 door Whoisthis
Toch bedankt voor je reactie!. Hoop dat iemand anders me wel kan vertellen of ip adressen overeen komen.
12-05-2013, 21:21 door Anoniem
Maak eens een webpagina met wat leuke content waarbij je wel kan achterhalen vanuit welke bron IP adressen de pagina bezocht wordt (stats / httpd logs). Zet een verwijzing naar deze pagina op FB en wacht de reactie af. Even puzzelen en een beetje geluk (geen proxy/tor) en dan kom je vast een heel stuk verder.

Succes

Gr. Possie
12-05-2013, 22:45 door Anoniem
@whoisit 20:00: Door beide Facebook-accounts te noemen zit je iemand van wie je alleen maar vermoed dat het de stalker is publiekelijk verdacht te maken. Stalken kan niet door de beugel, maar wat jij doet in mijn ogen ook niet. Ik heb een "Reactie niet OK"-melding gedaan om de redactie hierop te attenderen. Niet om je af te branden, maar omdat ik denk dat je iets ondoordachts doet. Je kan je vraag duidelijk stellen zonder specifieke accounts te noemen, trouwens.

Als je niet makkelijk een bevestiging kan krijgen dat de accounts bij dezelfde persoon horen moet je het misschien ook niet proberen zelf uit te zoeken, al snap ik best dat de aandrang groot is. Heb je aangifte van stalking gedaan? Een advokaat (met verstand van dit soort zaken) geraadpleegd? Lang geleden had een vriend van me last van een cyberstalker (van wie de identiteit bekend was, de ex van zijn nieuwe relatie), en die heeft veel aan een advokaat gehad.

Heb je bij Facebook over stalking geklaagd? Stalken mag vast niet volgens de voorwaarden van Facebook, en dubbele, anonieme accounts waren dacht ik ook niet de bedoeling, Facebook heeft als ik me het goed herinner graag dat iedereen duidelijk maakt wij hij/zij echt is. Daar ben ik het niet mee eens (zoals je ziet hecht ik zelf sterk aan de mogelijkheid anoniem te blijven), maar het is wellicht wel iets wat ze serieus nemen.
13-05-2013, 00:28 door Anoniem
Als je echt serieus gestalkt wordt zou je natuurlijk ook nog kunnen overwegen om bij de politie aangifte te doen.Zij hebben de middellen en bevoegdheden om het betreffende IP-adres en degene die jou stalkt te achterhalen.
13-05-2013, 08:02 door Anoniem
Door Anoniem: dat gaat niet, en dat soort vragen zijn niet iets wat je hier stelt

Onzin reactie, vragen staat vrij. Of er een antwoord op komt is een tweede maar mijns inziens mag iedereen alles vragen.

Maar ff ontopic, indien je wordt gestalkt kun je ook altijd contact opnemen met FB en de persoon eventueel laten blokkeren.
In het ergste geval is er ook nog de Politie die actie kan ondernemen. Daarnaast kun je de persoon proberen uit te lokken door deze jouw een e-mail te laten sturen bij FB om. Daarmee komt zijn, vermoedelijk eigen, IP adres mee in de header en kun een GEO trace doen naar de vermoedelijk locatie.
Verder zou je je webverkeer via Wireshark kunnen laten analyseren om te zien vanaf welk IP adres er een connectie wordt gemaakt met jouw PC, daar zou het IP van de stalker best tussen kunnen zitten.
Kortom, er zijn best wel een aantal zaken mogelijk.
13-05-2013, 10:04 door Anoniem
Of je pakt natuurlijk gewoon de officiele weg en je bent er ook vanaf ;)

https://www.facebook.com/report?fref=ts
13-05-2013, 10:58 door fvandillen
Facebook heeft ook nog gewoon een blokkadeknop. Ga er niet op in, gewoon negeren.
13-05-2013, 14:58 door Whoisthis
Denk dat blokkeren het beste is idd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.