image

Hotmail, een paradijs voor spammers

vrijdag 10 januari 2003, 10:53 door Redactie, 8 reacties

De meeste Hotmail gebruikers zijn zonder twijfel bekend met de grote hoeveelheid spam die in de inbox van de gratis e-mailservice verschijnt. Het lijkt dan ook alsof spammers op grote schaal Hotmail databases plunderen opzoek naar nieuwe e-mailadressen. Iets wat volgens Steve Linford van het Spamhaus Project ook het geval is. Er is bewijs dat tenminste een spammer een woordenboek aanval op de mailservers van Hotmail en MSN heeft uitgevoerd. Tijdens de aanval worden miljoenen adressen toegevoegd en vindt het programma een al bestaand adres, dan wordt deze toegevoegd aan de lijst van de spammer. Veel servers zijn beveiligd tegen dit soort aanvallen, de Hotmail en MSN servers echter niet.



Hotspammail

Reacties (8)
10-01-2003, 11:11 door YT
Aan de andere kant zou het me niet verbazen indien Hotmail bewust alle adressen verkoopt inclusief de adressen waarmee gecommuniceerd wordt. Maakt het verstrekken van gratis mailadressen ineens commercieel aantrekkelijk.
10-01-2003, 13:10 door Anoniem
Het is een marketing technische strategie die wordt toegepast:

Een gebruiker is sneller geneigd tot het overgaan naar een betaald abonnement doordat de inbox van hotmail vaker z'n quota bereikt door de ontvangen hoeveelheid spam.

Het zou me niet verbazen als hotmail zelf de gebruikers spamt !!!
10-01-2003, 13:45 door Anoniem
Niet alleen voor spammers, maar ook voor oplichters uit Nigeria, die mensen met malafiede e-mails proberen hun geld af te troggelen. Want het valt de laatste tijd op, dat deze Nigeriaanse oplichterbendes vaak aan mensen mailen die een hotmail account bezitten.
10-01-2003, 19:23 door Anoniem
De rechtzaak tegen een paar van terrorisme verdacht ventje in amerika.
Had onder andere een alinea aan wie hotmail zijn e-mail adressen verkocht.
Dit was een of andere zoeksite waar je mensen op e-mail kan zoeken. (De link moet je maar op slashdot opzoeken, was een of ander artikel over wat voor midelen de fbi gebruikte om harde schijven te dupliceren.)

Bovendien heb ik al jaren een hotmail account (nog voordat hotmail door MS werdt overgenomen) en heb nog nooit 1 spammailtje gehad.

Je moet hem gewoon niet op het internet publiceren of aan fwd/kettingmailtjes meedoen, en die 3 vinkjes uitzetten dan heb je nergens last van.
11-01-2003, 13:45 door paranoid
<knip>

Ja hoor daar hebben we m weer de wereldvreemde nerd die al die opwinding over spam niet begrijpt hij is immers zo goed dat ie er nooit last van heeft, het is zoals altijd gewoon een kwestie van opvoeding....ik hoop wel dat je ooit nog wakker wordt!!

Behalve enorm pedant is jouw uitspraak ook al lang achterhaalt met brute force..

Maar terug naar het onderwerp:

Bij normale providers geloof ik zonder meer dat men via brute force e-mail adressen achterhaalt, spam levert nl. zoveel klachten op dat ze eerder verlies dan winst maken met het verkopen van adressen. Sterker nog de laatste tijd zie ik zelfs op m'n eigen mail servertje eikels langsfietsen die namen lopen te checken, uiteraard zonder succes zo goed ben ik gewoon ;p

Wat kan je hier tegen doen?
Helemaal niets behalve een heel moeilijk en lang e-mail adres nemen. Maar voor hotmail en consorten heb ik een gezonde dosis achterdocht. Zeker hotmail, als er iets over commercieel is is het hotmail wel...
11-01-2003, 14:12 door Donz
Het is meer een probleem dat ze die WHOIS database nog steeds plunderen. Dat levert mij iedere dag zo'n 20 spam e-mails op.

Achja... Moet vandaag spamassasin eens installeren...
11-01-2003, 14:32 door paranoid
Als admin van een domein zeker? Tip van flip: installeer razor(2)/+pyzor en dcc, werkt perfect samen met spamassasin, nog wat rbl's erbij en je fortje staat :)
11-01-2003, 15:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.