image

Russische politie looft beloning uit voor kraken Apple-encryptie

woensdag 3 december 2014, 12:58 door Redactie, 9 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-12-2014, 15:50

Een regionale afdeling van de Russische politie heeft een beloning van 22.000 euro uitgeloofd voor een oplossing waarmee het mogelijk is om de encryptie van Apple-producten te kraken. Het bedrag was onderdeel van een uitgeschreven tender, waarin werd gezocht naar een forensische oplossing voor het analyseren van Apple-producten.

"Als Apple-producten worden gebruikt om misdrijven te begaan, kan de apparatuur experts helpen om het toestel te doorzoeken", aldus een politiewoordvoerster tegenover een Russische krant, zo meldt Russia Today. Eerder loofde het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken al een beloning van 83.000 euro uit voor een technische oplossing om gebruikers van het Tor-netwerk te identificeren.

Reacties (9)
03-12-2014, 13:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2014, 13:15 door Anoniem
Door Picasa3:
Appe-encryptie
Die ken ik niet. Wel ken ik Apple.
Je weet toch dat alles wat met App begint van die afpersende boevenbende in Cupertino is.
03-12-2014, 13:34 door Mysterio
"Als Apple-producten worden gebruikt om misdrijven te begaan, kan de apparatuur experts helpen om het toestel te doorzoeken"
Klopt als een bus. Geen politiek gelul en schijnwetgeving maar een beloning uitloven en je gruwelijke gang gaan. Je weet tenminste waar je aan toe ben daar zo.
03-12-2014, 14:41 door Anoniem
Als je sluw bent is het inderdaad slim om een Mac te gebruiken...
03-12-2014, 15:19 door potshot
toch wel komisch weer...als de fbi dit zou doen dan waren de haat opmerkingen niet van de lucht maar nu doet de russische politie het en dan is het schijnbaar niet erg..
zelfs deze actie van de russen goedpraten dat je nu tenminste weet waar je aan toe bent..
hypocrieten..
03-12-2014, 15:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-12-2014, 15:42
[Verwijderd]
03-12-2014, 17:36 door Anoniem
Ik heb twee Mac's maar codering op hun producten,die je moet kraken ken ik niet.
Misschien bedoelen ze filevault,maar dat was toch al gekraakt?.
Maar ja bij een Iphone ligt dat anders,dan bij Mac computers.
04-12-2014, 08:24 door Anoniem
Door potshot: toch wel komisch weer...als de fbi dit zou doen dan waren de haat opmerkingen niet van de lucht maar nu doet de russische politie het en dan is het schijnbaar niet erg..
zelfs deze actie van de russen goedpraten dat je nu tenminste weet waar je aan toe bent..
hypocrieten..

Nee, US probeert encryptie te verbieden en/of backdooren zodat ze 't niet hoeven te kraken.
RU probeert nu de encryptie te breken, fair game imo. Encryptie wordt continu aan onderzoek onderworpen (zie ook alle issues die in de loop der tijd met SSL ciphers/hashes zijn gesignaleerd)
04-12-2014, 09:04 door Mysterio
Door potshot: toch wel komisch weer...als de fbi dit zou doen dan waren de haat opmerkingen niet van de lucht maar nu doet de russische politie het en dan is het schijnbaar niet erg..
zelfs deze actie van de russen goedpraten dat je nu tenminste weet waar je aan toe bent..
hypocrieten..
Ik kan juist niet zo goed tegen de zelf uitgeroepen verdedigers van vrijheid en vrede op deze aarde. De Russen zijn agressors maar zijn tenminste de simpele slechterik uit een film. De zwarte ridder zeg maar. Niet de witte ridder die je na afloop nog een keer in je rug steekt.

Deed de FBI/NSA maar eens zo'n oproep! In plaats daarvan laten ze je liever geloven in encryptie en houden je een schijnveiligheid voor die alleen op hun termen is gebaseerd. Natuurlijk moeten ze boeven vangen, maar sinds wanneer zijn economische belangen van de commerciële bedrijven in de VS nationale veiligheid geworden?

Iedereen wist dat je de Russen en Chinezen in de gaten moest houden. Menig firewall blokkeert standaard alles wat Russisch is. Maar opeens bleek dat er van de 'vriendelijke' kant net zo werd geloerd en gestolen. Das balen. Dus ja, als je een encryptie gaat breken omdat je boeven wilt vangen... ga je gang.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.