image

1000 Android-virussen per dag ontdekt

maandag 13 mei 2013, 15:32 door Redactie, 2 reacties

Elke dag worden duizend malware-exemplaren voor het Android-platform ontdekt, waardoor het totaal aantal inmiddels de 150.000 is gepasseerd. Het gaat in veel gevallen om nieuwe varianten van bekende exemplaren. Volgens beveiligingsbedrijf Fortinet zijn er op dit moment minder dan 300 verschillende malware-families voor Android-toestellen actief.

"Toch moeten we ze allemaal detecteren", zegt Axelle Apvrille. De analiste merkt op dat veel mobiele malware regionaal actief is. "Malwaremakers vallen een specifiek land aan, omdat het overeenkomt met hun businessmodel." Het gaat dan om applicaties die in een bepaalde taal zijn geschreven, specifieke premium telefoonnummers gebruiken of zich via een marktplaats die in een bepaald land populair is verspreid

Zo werd er onlangs nog spyware ontdekt die het op Japanse en Koreaanse eindgebruikers had voorzien. De malware was geen dreiging voor Amerikaanse of Europese toestellen.

"Als je je Android-telefoon alleen voor telefoongesprekken gebruikt, en er niet mee internet, ben je bijna immuun voor malware", merkt Aprville op. Ze voegt eraan dat het in dit geval waarschijnlijk ook niet nodig is om een Android-smartphone te gebruiken.

Reacties (2)
14-05-2013, 11:55 door Anoniem
En nog geloven mensen dat dit soort problemen alleen maar op Windows spelen ?
15-05-2013, 00:00 door Anoniem
De genoemde malware zit alleen in de applicaties.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.