image

PayPal lanceert mobiele betaaloplossing in Nederland

woensdag 3 december 2014, 15:07 door Redactie, 3 reacties

PayPal heeft een nieuwe mobiele betaaloplossing in Nederland gelanceerd waarmee klanten via een enkele aanraking kunnen betalen en niet langer gegevens van debit- of creditcard hoeven in te vullen. One Touch, zoals de oplossing heet, wordt vanuit een andere app gestart, bijvoorbeeld een ticket-app waarmee tickets kunnen worden gekocht.

Zodra de gebruiker wil afrekenen kan hij de PayPal-knop in deze app aanraken, waarna er een verzoek naar de PayPal-app wordt gestuurd die de betaling afhandelt, zonder dat de gebruiker betalingsinformatie aan derden hoeft te verstrekken. De gebruiker hoeft de betaling alleen toe te staan. Daarbij is het ook mogelijk om toekomstige betalingen vanuit bijvoorbeeld de ticket-app via PayPal van tevoren al toe te staan. In dit geval worden toekomstige tickets met één aanraking aangeschaft, zonder verdere bevestiging.

Reacties (3)
03-12-2014, 17:39 door Anoniem
Ah, alweer een draadloos-je-geld-kwijt "oplossing". Van notoire vioolvernietigaars paypal. Nee, mijn vrinden zijn het niet.
03-12-2014, 18:58 door Anoniem
Volgens mij hebben ze voor Nederland nog steeds geen twee staps verificatie, maar ze gaan al over naar de nul staps verificatie.
05-12-2014, 19:05 door Anoniem
Wel vreemd. De PayPal app zelf heeft het password van je account nodig (en die kan ik niet onthouden).
En nu zou het opeens zo zijn dat aan andere app de API interface gebruikt er dan geen password meer nodig is?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.