image

Amerikaanse Firefoxgebruikers massaal over op Yahoo

donderdag 4 december 2014, 11:15 door Redactie, 2 reacties

Met de lancering van Firefox 34 in de Verenigde Staten is Google niet langer meer de standaard zoekmachine, maar Yahoo en dat legt laatstgenoemde geen windeieren. Ten opzichte van Firefox 33 is het Yahoogebruik in Firefox 34 verdrievoudigd, zo laat marktvorser StatCounter weten.

63,5% van de Firefox 34-gebruikers zoekt nog altijd via Google, maar het aandeel van Yahoo is gestegen naar 29,4%, terwijl dit in Firefox 33 nog 9,6% was. "Firefox 34 wordt nog steeds uitgerold, dus het gebruik is nog vrij beperkt. Het is interessant om te zien hoe dit zich zal ontwikkelen", zegt Aodhan Cullen, CEO van StatCounter.

Hij merkt op dat de verandering van zoekmachine op dit moment nog een verwaarloosbaar effect op de Amerikaanse zoekmachinemarkt heeft, maar dat als deze trend zich doorzet het marktaandeel van Yahoo een aantal procentpunten kan groeien. Op dit moment heeft Google in de VS een marktaandeel van 78%, gevolgd door Bing met 12,4% en Yahoo met 7,9%.

Image

Reacties (2)
04-12-2014, 13:37 door Anoniem
Ik gebruik zelf ook geen Google meer, startpage.com (en soms duckduckgo) bevalt me zeer goed. Buiten het privacy verhaal om, had ik bij Google steeds meer last van veel generiek spul, die niet aan mijn technisch georiënteerde zoekeisen voldeed.
04-12-2014, 16:14 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik zelf ook geen Google meer, startpage.com (en soms duckduckgo) bevalt me zeer goed. Buiten het privacy verhaal om, had ik bij Google steeds meer last van veel generiek spul, die niet aan mijn technisch georiënteerde zoekeisen voldeed.

Herkenbaar. Op zoek naar technisch inhoudelijke info moet ik bij google steeds meer door allerlei commerciële links scrollen om te vinden wat ik zoek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.