image

Spam verspreidt zich sneller via gehackte e-mailaccounts

donderdag 4 december 2014, 17:25 door Redactie, 1 reacties

Spam, geruchten en politieke boodschappen verspreiden zich op sociale netwerksites sneller via gehackte e-mailaccounts en onder meer mensen dan het geval is bij legitieme accounts die de spammers zelf aanmaken. Dat beweren onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit in de Verenigde Staten.

Volgens de onderzoekers zijn spamberichten afkomstig van een gehackt account geloofwaardiger dan anonieme spam of spamberichten die van een duidelijk dubieuze partij afkomstig zijn. Hierbij omschrijven de onderzoekers spam niet alleen als ongewenste advertenties, maar ook als schadelijke geruchten en politieke informatie. In het geval van de gehackte accounts denken de ontvangers soms dat het om een legitiem bericht gaat, omdat het bericht van een bekende afkomstig is, en sturen het vervolgens naar hun vrienden door, die het weer naar hun vrienden doorsturen.

De onderzoekers hebben nu in kaart gebracht hoe spammers gehackte e-mailaccounts op sociale netwerksites gebruiken, wat kan helpen bij de bestrijding ervan. Zo blijkt dat gehackte accounts vaak meer spamberichten versturen, wat komt doordat het spammen automatisch gebeurt, in tegenstelling tot sommige spammers die handmatig een gerucht, advertentie of politieke boodschap op een sociaal netwerk de lucht in helpen. Door het geautomatiseerde gedeelte weten de spammers via de gehackte accounts meer mensen sneller te bereiken.

"Het online equivalent van mond-tot-mondreclame is krachtig als de boodschap herhaaldelijk naar iemands inbox wordt gestuurd", aldus de onderzoekers. Die stellen dat sociale netwerksites tegenwoordig worden geplaagd door kwaadaardige accounts die zich agressief gedragen en verschillen van mensen. "Het begrijpen en modelleren van het gedrag van deze accounts is belangrijk om spam en aanvallen op sociale netwerksites te verminderen", merken ze op.

Reacties (1)
05-12-2014, 08:11 door N4ppy
"Wat valt er bij mij nou te halen" hoor ik vaak.

"Je adresboek", "wat hebben ze daar nou aan".......


"Help ik zit in barcelona en heb geen geld stort even op [anonieme betaaldienst]"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.