image

Belangrijke security-update voor Flash Player

woensdag 15 mei 2013, 07:00 door Redactie, 1 reacties

Bijna alle internetgebruikers moeten hun computer updaten, aangezien Adobe een belangrijke beveiligingsupdate voor Flash Player heeft uitgebracht. De browserplug-in is op zo'n 96% van alle computers ter wereld geïnstalleerd. De nu verschenen update verhelpt 13 kwetsbaarheden die een aanvaller in alle gevallen de onderliggende computer laat overnemen.

Net als bij de update voor Adobe Reader en Acrobat is het wederom Google dat door Adobe wordt bedankt. De zoekgigant, die Flash Player in de eigen Chrome browser gebruikt, ontdekte alle kwetsbaarheden in de software die deze maand zijn gepatcht. In theorie kan het aantal verholpen lekken hoger liggen, aangezien Adobe de zelf ontdekte problemen niet rapporteert.

Updaten
Gebaseerd op aanvallen uit het verleden krijgen Windows-gebruikers het advies de update binnen 72 uur te installeren. Mac-gebruikers kunnen het volgens Adobe rustiger aan doen, aangezien die binnen een maand moeten zijn bijgewerkt. Flash Player beschikt over een automatische update functie, anders kan de update ook via Adobe.com worden gedownload.

Voor gebruikers van Google Chrome en Internet Explorer 10 op Windows 8 is vanwege de Flash Player-lekken ook een nieuwe versie verschenen, die geheel automatisch wordt geïnstalleerd. Beide browsers gebruiken een ingebedde versie van Flash.

Reacties (1)
15-05-2013, 09:16 door Spiff has left the building
Door Redactie:
Voor gebruikers van Google Chrome en Internet Explorer 10 is vanwege de Flash Player-lekken ook een nieuwe versie verschenen, die geheel automatisch wordt ge?nstalleerd. Beide browsers gebruiken een ingebedde versie van Flash.
Wat betreft IE10, alleen onder Windows 8 is Flash Player embedded in IE10.
IE10 onder Windows 7 bevat geen embedded Flash Player, voor IE10 onder Windows 7 kan een Flash Player ActiveX worden geïnstalleerd.

[admin] Klopt, we hebben het verduidelijkt [/admin]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.