image

Amerikaanse kledingketen Bebe slachtoffer kassa-malware

vrijdag 5 december 2014, 15:48 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse kledingketen Bebe heeft klanten gewaarschuwd dat criminelen toegang tot de kassasystemen in de winkels hebben gehad en daarbij gegevens van creditcards hebben buitgemaakt. De aanval vond plaats tussen 8 november en 26 november van dit jaar bij winkels in de Verenigde Staten, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Hoeveel klanten er getroffen zijn laat Bebe niet weten, maar de gestolen gegevens bestaan mogelijk uit naam van de kaarthouder, rekeningnummer, verloopdatum en verificatiecode. Aankopen die online en bij internationale winkels werden gedaan zouden geen risico hebben gelopen. De kledingketen waarschuwt consumenten om hun afschriften in de gaten te houden en in het geval van frauduleuze afschriften de creditcardmaatschappij te waarschuwen.

Bebe heeft in de VS, Canada, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden 312 winkels. Daarnaast is er ook nog een internationale divisie. Dit jaar werden al meerdere grote Amerikaanse winkelketens het doelwit van kassa-malware. Criminelen weten hierbij toegang tot het netwerk van de winkels te krijgen en installeren vervolgens malware op de kassasystemen. De malware kopieert de gegevens van betaalkaarten waarmee klanten afrekenen en stuurt die terug naar de criminelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.