image

'LulzSec-hackers vonden zich moderne piraten'

donderdag 16 mei 2013, 11:15 door Redactie, 1 reacties

Zelf beschouwden ze zich als piraten, maar volgens de Britse Officier van Justitie gaat het om de voorhoede van een nieuw soort criminelen, namelijk de cybercrimineel. Gisteren bekenden vier leden van het hackerscollectief LulzSec schuld aan verschillende hackingmisdrijven. Het gaat om Ryan Ackroyd, Jake Davis, Mustafa al-Bassam en Ryan Cleary.

De laatste bekende ook het bezit van kinderporno. LulzSec wist in 2011 verschillende websites van Sony en andere organisaties te hacken, vaak door het gebruik van SQL Injection. Ook voerde de groep DDoS-aanvallen tegen bepaalde websites uit, waaronder van de CIA en het Britse Serious Organised Crime Agency (SOCA).

Piraten
Ondanks de eenvoudige technieken waarmee de groep toegang tot de websites kreeg, gaat het volgens de procureur-generaal om een nieuw soort criminelen. "Dit gaat niet om onvolwassen mannen die rotzooi trappen. Ze zijn de voorhoede van een nieuw soort crimineel, ook bekend als de cybercrimineel."

De groep zag zichzelf als moderne piraten, gemotiveerd door 'anarchistisch leedvermaak', ging de Officier van Justitie verder. Bij het bepalen van de strafmaat zal de rechter met verzachtende omstandigheden rekening houden. Zo zou Cleary aan het syndroom van Asperger lijden.

Reacties (1)
16-05-2013, 12:46 door CommandteB
Parlay?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.