image

Gratis virusscanner Bitdefender krijgt quarantaine

vrijdag 17 mei 2013, 14:15 door Redactie, 2 reacties

Eind vorig jaar lanceerde het Roemeense anti-virusbedrijf Bitdefender een gratis virusscanner, maar de software was nog niet helemaal compleet. De software beschikte namelijk niet over een quarantaine-optie. Die is nu toegevoegd, zodat gebruikers meer controle over besmette bestanden hebben. Zo is het nu mogelijk om verdachte bestanden te 'whitelisten' als de gebruiker ze vertrouwt.

Ook is het mogelijk om bestanden die in quarantaine zijn geplaatst hier weer uit te halen, hoewel het anti-virusbedrijf gebruikers waarschuwt om hier heel voorzichtig mee te zijn. De nieuwe optie zou op verzoek van gebruikers zijn toegevoegd. De virusscanner was volgens Bitdefender de eerste gratis anti-virus die met Windows 8 compatibel was.

Reacties (2)
17-05-2013, 15:27 door Anoniem
Deze versie kan men in Nederland niet gebruiken in de Engelse taal maar alleen in het Roemeens niet echt handig dus.
17-05-2013, 15:31 door lucb1e
Ik heb nooit gesnapt waar die quarantaine goed voor is. Kan het een bestand niet gewoon op de plek laten staan, maar toegang blokkeren zodat het niet uitgevoerd, gelezen, overschreven, of verwijderd kan worden? Dan kan ik ondertussen dat het niks doet wel googlen naar een oplossing. Nu moet je meestal bij virusscanners het ding openen, de quarantaine zoeken, je bestand selecteren, en het weer herstellen. Vim is toch echt geen virus, ook niet als ik er het hosts bestand mee aanpas...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.