image

Pentagon keurt iPhone goed voor Defensienetwerk

maandag 20 mei 2013, 11:59 door Redactie, 3 reacties

Zoals verwacht heeft het Pentagon apparaten die het mobiele besturingssysteem van Apple gebruiken, waaronder de iPhone en iPad, goedgekeurd voor het gebruik op Defensienetwerken. Eerder kregen de toestellen van Samsung en BlackBerry al groen licht van het Defense Information Systems Agency (DISA). Het gaat het in het geval van Apple om apparaten met iOS 6.

Het DISA is verantwoordelijk voor de uitrol van een Mobility Device Management (MDM) systeem, waarvan de selectie nu plaatsvindt. Via het MDM kunnen mobiele applicaties worden verspreid en beheerd. "Al deze zaken moeten aanwezig zijn om het veilig gebruik van commerciële mobiele apparaten op Defensienetwerken mogelijk te maken", aldus Mark Orndorff van het DISA.

Aanbieders
Volgens de organisatie is de goedkeuring van Apple iOS 6 een belangrijke stap naar een omgeving waarbij meerdere fabrikanten, toestellen en besturingssystemen worden ondersteund. Volgend jaar februari moet het MDM-systeem 100.000 toestellen van verschillende fabrikanten ondersteunen.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft op dit moment meer dan 600.000 mobiele commerciële apparaten die worden gebruikt, waaronder 470.000 BlackBerries, 41.000 Apple-toestellen en 8.700 Android-toestellen. Het is onder de bestaande regels niet toegestaan om persoonlijke smartphones en tablets op de Defensienetwerken aan te sluiten.

Reacties (3)
20-05-2013, 12:32 door Anoniem
T.A.V. DE REDAKTIE

Waarom geen nieuws over Avast!
Blokkeerd Outlook.com!
In Google Chrome. ( Firefox, raadpleeg internet)
False positieve.

Belangrijker nieuws, dan de andere artikelen!!!!!!!!!!!!!1

Mvg, Henk
20-05-2013, 15:23 door Spiff has left the building
@ Henk (Anoniem 12:32 uur)
Zo'n boodschap aan de redactie kun je versturen via:
https://www.security.nl/tip
of aan het daar ook genoemde mailadres.
Want met het bovenstaande nieuwsbericht heeft je reactie uiteraard geen enkele relatie.
20-05-2013, 17:45 door Anoniem
Zoals verwacht heeft het Pentagon apparaten die het mobiele besturingssysteem van Apple gebruiken, waaronder de iPhone en iPad, goedgekeurd voor het gebruik op Defensienetwerken
Beetje kort door de boch in mijn optiek: Het is nml alleen voor "low-level secure government use".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.