image

Nederland in Top 3 malware-verspreiders

dinsdag 21 mei 2013, 09:39 door Redactie, 2 reacties

Nederland behoort samen met de Verenigde Staten en Rusland tot de drie landen die de meeste malware op het internet verspreiden. De drie zijn volgens het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab voor 60% van alle kwaadaardige hosts verantwoordelijk, waarbij Nederland 14,4% van alle malware voor de rekening neemt. De VS staat op nummer één met 25%.

Ondanks het grote aantal kwaadaardige hosts zijn het geen Nederlandse gebruikers die door de malware worden getroffen. Voor het eerste staat Nederland namelijk in het overzicht van landen met het laagste aantal infecties. Het lokale 'infectieratio' bedraagt volgens de virusbestrijder 16,2%.

Landen
Japan heeft met de minste infecties te maken, namelijk 9,1%, gevolgd door Denemarken met 12,1%. In Bangladesh (67,8%) en Vietnam (60,2%) werden de meeste besmette computers aangetroffen.

Ondanks het lage aantal infecties moeten Nederlandse internetgebruikers tijdens het surfen wel oppassen. Kaspersky blokkeerde bij 27% van de Nederlandse gebruikers malware die via websites werd verspreid.

Reacties (2)
21-05-2013, 10:24 door AcidBurn
En hoeveel van die malware zou uit het Leaseweb netwerk komen? Hmm..
21-05-2013, 18:18 door Anoniem
Laat Kaspersky nu maar eens gauw met KasperskyPure 3.0 komen voor Kaspersky Nederland&Belgie.Want in Ver.Koninkrijk,Duitsland,Frankrijk,Spanje,VS,Canada en ook Scandinavie hebben ze deze de nieuwste versie al,terwijl wij het nog moeten doen met Kaspersky Pure 2.0!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.