image

TNO opent Cyber Security Lab voor aanpak cybercrime

dinsdag 21 mei 2013, 10:28 door Redactie, 0 reacties

De Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) opent vandaag een speciaal cybersecurity laboratorium (CSL) voor het bestrijden van cybercrime. Het CSL zal worden gebruikt voor het ontwikkelen van oplossingen om de digitale veiligheid te verbeteren en van actuele incidenten te leren. Daarbij staat niet alleen techniek centraal.

Ook de mens, de processen, de organisatie en de besturing komen aan bod. De opening van het lab bestaat uit een symbolische ‘hack’ door twee jongens van negen jaar.

Ervaring
Als één van de eerste nieuw te starten projecten wordt er een Cyber Incident Experience ontwikkeld. Hierbij moet het mogelijk worden om binnen twee tot zes weken een incident van een klant te reconstrueren. Die kan dat incident herbeleven en van de ervaring leren om het de volgende keer voor te zijn.

Verder zal het lab feiten en cijfers verzamelen, onder andere uit eigen onderzoek en andere bronnen, om zo 'een stap te maken van incidenten naar ‘evidence based’ feiten en prognoses'. De verzamelde data moet meer inzicht bieden in wat voor oplossingen er nodig zijn om cyber-incidenten te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.