image

Gartner: 40% smartphones in 2016 bevat biometrische sensor

woensdag 10 december 2014, 14:43 door Redactie, 1 reacties

40% van de smartphones die in 2016 wordt verkocht bevat een biometrische sensor, voornamelijk een vingerafdrukscanner, zo voorspelt Gartner. Volgens de marktvorser kiezen fabrikanten bewust voor vingerafdrukscanners omdat die intuïtief en onopvallend zijn te gebruiken.

Andere biometrische authenticatie, zoals gezichts, iris-, palmader- en stemherkenning zullen ook verschijnen, maar een relatieve nichemarkt blijven. Ook "wearables", zoals slimme horloges, zullen biometrie gaan ondersteunen bij het pairen met smartphones. De meeste draagbare slimme apparaten zullen echter de biometrische informatie ontvangen die de smartphone, waar de authenticatie plaatsvindt, doorstuurt.

Geen Windows

In de voorspelling voor de komende jaren stelt Gartner ook dat Windows met name in opkomende landen een veel kleinere rol van betekenis gaat spelen. Zo zal in 2017 een derde van de consumenten in opkomende landen nog nooit een Windowsapparaat hebben gehad. Terwijl in volwassen markten de pc-penetratie hoog is, spelen in opkomende landen smartphones en tablets een grotere rol. In deze markten zullen er dan ook consumenten zijn die nog nooit een pc hebben gekocht of hiermee hebben gewerkt en ook nooit zullen.

Reacties (1)
10-12-2014, 14:49 door Anoniem
Handig. Hoeveel bruikbare vingerafdrukken staan er gemiddeld op het toestel ? En in hoeverre is het mogelijk om met een kopie van die vingerafdrukken te authenticeren ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.