image

Amerikaanse staat gaat burgers via app identificeren

woensdag 10 december 2014, 15:38 door Redactie, 7 reacties

De Amerikaanse staat Iowa werkt op dit moment aan een gratis app waarmee burgers zich straks tegenover politie en bij beveiligingscontroles op vliegvelden kunnen identificeren. De app zal een digitale versie van het rijbewijs bevatten en als geldig identificatiemiddel dienen. Daarnaast zal de app ook berichten over bijvoorbeeld het verkeer kunnen doorsturen of wanneer het rijbewijs van de gebruiker gaat verlopen.

Mark Lowe, directeur van de motorvoertuigendivisie van het Ministerie van Transport, laat tegenover de Washington Post weten dat digitale rijbewijzen de toekomst zijn. Een aantal ambtenaren zal de app de komende zes maanden testen, waarna de volgende stappen worden bekeken. Bestuurders kunnen naast de app ook gewoon hun traditionele plastic rijbewijs houden.

Volgens Paul Trombino, directeur van het ministerie, zal de app als een identiteitskluis fungeren. "Het is eigenlijk je rijbewijs op je telefoon", zegt hij tegenover de Des Moines Register. De beveiliging van de app zal worden geregeld via een pincode. "Hiermee kunnen mensen echt hun identiteit beschermen", voegt Trombino toe. De technologie zal mogelijk later ook voor andere licenties en bewijzen worden gebruikt.

Reacties (7)
10-12-2014, 15:54 door Flashback956
Pincode? Sorry hoor, maar dat is geen beveiliging. Ik blijf voorlopig nog lekker bij mijn plastic pasjes.
10-12-2014, 15:58 door Anoniem
Ik voel alweer het volgende beveiligingsschandaal aankomen... "rijbewijsgegevens van duizenden amerikanen uitgelekt", "beveiligingslek in app gevonden om illegaal rijbewijs aan te maken", etc. etc.
10-12-2014, 16:00 door Mozes.Kriebel
je zal je toestel kwijt raken... voor sommige mensen is dat dan hun FB-account, hun LinkedIn-account, hun Google-account, hun Telebankier-app, hun WhatsApp-account, hun mail-account en nu dan ook hun rijbewijs, ID-kaart en zo verder... hooguit beveiligd met een 4-cijferige code..
10-12-2014, 17:39 door Anoniem
Goed plan!

De Amerikaanse staat Iowa werkt op dit moment aan een gratis app waarmee burgers zich straks tegenover politie en bij beveiligingscontroles op vliegvelden kunnen identificeren.

Meestal zijn wij het proefkonijn...
11-12-2014, 09:45 door Anoniem
Door Flashback956: Pincode? Sorry hoor, maar dat is geen beveiliging. Ik blijf voorlopig nog lekker bij mijn plastic pasjes.

Ja precies, ik vraag me af wat "beveileging" in hun ogen eigenlijk betekent. Het is geen 1990 meer... Man man
12-12-2014, 12:47 door spatieman
daar sta je dan met je nokia 3210, wordt je gearresteerd omdat je geen smartphone hebt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.