image

Edward Snowden virtueel aanwezig bij Big Brother Awards

vrijdag 12 december 2014, 11:10 door Redactie, 2 reacties

Klokkenluider Edward Snowden zal aanstaande dinsdag 16 december via een videoverbinding te gast zijn bij de Big Brother Awards. Het is voor het eerst dat Snowden voor een Nederlands publiek spreekt. De klokkenluider is de winnaar van de Winston Award, die door burgerrechtenbeweging Bits of Freedom wordt uitgereikt aan iemand die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van privacy.

De Winston Award is een oeuvreprijs die incidenteel wordt uitgereikt aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet om het grondrecht op privacy te beschermen. Snowden krijgt de award vanwege zijn onthullingen over de massale surveillance door geheime diensten en de rol die commerciële partijen hierin spelen. "Edward Snowden heeft eigenhandig het privacydebat gekanteld", zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom.

Bezoekers van de Big Brother Awards kunnen Snowden vragen stellen. Daarbij wordt opgeroepen om die vooraf op te sturen. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement worden de grootste privacyschenders van Nederland in de schijnwerpers gezet. Dit jaar zijn minister Opstelten en Asscher en de Belasting dienst door het publiek genomineerd. Een groep privacyexperts nomineerden scholen, bouwmarkten in de omgeving van Ede en het eID Stelsel. De uitreiking vindt plaats in Amsterdam en zal via een livestream op stream.bigbrotherawards.nl voor de thuisblijvers te zien zijn.

Reacties (2)
12-12-2014, 19:28 door Anoniem
Fysiek aanwezig zou een grotere stunt zijn!
15-12-2014, 09:06 door Vandy - Bijgewerkt: 15-12-2014, 09:06
Door Anoniem: Fysiek aanwezig zou een grotere stunt zijn!
Opstelten en Teeven zouden over elkaar heen buitelen om hem als eerste aan Amerika te kunnen overhandigen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.