image

Roemeen krijgt 5 jaar cel wegens eBay-fraude

zaterdag 13 december 2014, 07:02 door Redactie, 4 reacties

Een 39-jarige Roemeense man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 3 maanden wegens grootschalige fraude op veilingsites zoals eBay. Ook moet hij een schadevergoeding van 658.000 dollar betalen. De man plaatste met zijn handlangers op eBay en andere veilingsites allerlei advertenties waarin voertuigen werden aangeboden.

Zodra er mensen op de advertenties reageerden ontvingen ze een e-mail waarin er werd gevraagd om het bedrag naar een bepaalde rekening over te maken. Het ging om bankrekeningen die de Roemeense man en zijn handlangers met valse identiteiten en frauduleuze documenten hadden geopend, waaronder vervalste paspoorten. In totaal trapten 35 mensen in de scam, die bij elkaar een bedrag van 690.000 dollar overmaakten. De oplichters, die in de Verenigde Staten verbleven, maakten het geld vervolgens over naar het buitenland.

Reacties (4)
13-12-2014, 19:20 door Anoniem
Ben toch wel benieuwd hoe ze hem hebben gepakt dan.
14-12-2014, 06:18 door Anoniem
Waarschijnlijk door zijn valse papieren. In eerste instantie opgepakt voor "false, forged, and counterfeit Belgian passport" en wellicht kon men dit document of soortgelijke koppelen aan bepaalde rekeningen waar geld op binnen kwam.

De grootste fout was verblijven in het land dat men scamde, vanuit hun thuisland opereren was waarschijnlijk veiliger.
14-12-2014, 09:35 door Anoniem
Perfect en meteen al z'n hebben en houwen afnemen. Mooi dat hij in Amerika is veroordeeld, hier in Nederland was hij al weer vrij geweest of had deze een werkstrafje gekregen. Want er is een gigantische afname van criminaliteit in Nederland, gevangenis cellen die niet meer kunnen worden gevuld etc....! Tja, het is maar hoe je goochelt met cijfers en het wilt zien!
14-12-2014, 15:13 door Anoniem
Door Anoniem:
De grootste fout was verblijven in het land dat men scamde, vanuit hun thuisland opereren was waarschijnlijk veiliger.

Hoezo grootste fout? Zijn grootste fout was dat hij een asociale hufter was.
Dat ie gepakt is is juist mooi! Er moeten er meer gepakt worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.