image

35% Britse MKB installeert regelmatig updates

vrijdag 24 mei 2013, 14:51 door Redactie, 1 reacties

Kleine en middelgrote bedrijven in Engeland verliezen elk jaar ruim 900 miljoen euro door cybercrime, maar vooral omdat ze de meest basale beveiligingsmaatregelen negeren. Zo installeert slechts 35% van de ondervraagde bedrijven beveiligingsupdates om cybercrime te voorkomen, aldus onderzoek van de Federation of Small Business (FSB). De virusscanner wordt met 59% vaker bijgewerkt.

Daarnaast heeft 47% een firewall tussen de bedrijfscomputers en het internet geïnstalleerd. Een beleid voor sterke wachtwoorden is bij slechts één op de drie bedrijven aanwezig en maar 12% versleutelt gegevens. Zeventien procent had geen enkele van de genoemde beveiligingsmaatregelen genomen.

Tips
Uit het rapport komt verder naar voren dat 41% van de FSB-leden de afgelopen 12 maanden slachtoffer van cybercrime is geweest, waarbij bedrijven gemiddeld 4.700 euro schade leden. Drie op de tien leden was slachtoffer van fraude geworden, meestal door een klant of door creditcardfraude.

Bedrijven worden dan ook gewezen op de 10 tips van de FSB, zoals het gebruik van beveiligingsoplossingen, het updaten van software en apparaten, het implementeren van een wachtwoordbeleid, het beveiligen van het WiFi-netwerk, het laten testen van de bedrijfssite en het onderwijzen en trainen van personeel.

Reacties (1)
24-05-2013, 15:35 door 0101
Ik vraag me trouwens af of de Britse overheid inmiddels het goede voorbeeld geeft door geen IE6 meer te gebruiken. Bijna 3 jaar geleden bleven ze liever met de stokoude browser werken (https://www.security.nl/artikel/34031/Britse_overheid_blijft_op_IE6_bouwen.html), maar misschien geven ze inmiddels het goede voorbeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.