image

Google verwijdert Sky-apps na Twitter-hoax

maandag 27 mei 2013, 12:01 door Redactie, 2 reacties

Een vals bericht op Twitter dat de apps van de Britse televisiezender Sky waren gehackt en vervangen, heeft ervoor gezorgd dat Google de apps van Google Play heeft verwijderd. Gisteren werd het Twitteraccount van het Sky Help Team gehackt en gebruikt voor het verspreiden van valse boodschappen. Daarin werd gesteld dat verschillende apps gehackt waren.

Op Google Play was het icoon van Sky vervangen door een logo van het Syrian Electronic Army, de groep achter de aanval. Ook was de omschrijving van de apps vervangen door de tekst: "Syrian Electronic Army Was Here".

Gebruikers kregen vervolgens via Twitter het advies om de apps te verwijderen. Daarop verwijderde ook Google de apps van Google Play. Nu blijkt dat dit bericht van de aanvallers was en de apps helemaal niet gehackt zijn.

Hoax
Sky bevestigt dat verschillende Twitteraccounts van de televisiezender gehackt zijn geweest, maar dat de aanvallers de apps niet hebben aangepast, zoals via Twitter werd beweerd. Wanneer Google de apps weer terugzet is nog onbekend.

De Twitteraccounts werden gehackt door het Syrian Electronic Army. De groep hacktivisten wist eerder de accounts van verschillende kranten en mediabedrijven te kapen door middel van phishingaanvallen. Journalisten en redactieleden vulden hun inloggegevens op valse Twittersites in, waarna de aanvallers nep-Tweets konden versturen.

Vertrouwen
Graham Cluley van het Britse anti-virusbedrijf Sophos adviseert internetgebruikers en organisaties om waarschuwingen die alleen via Twitter gedeeld worden niet te vertrouwen. "Zeker niet als de aanval samenhangt met een groep die erom bekend staat de Twitteraccounts van mediabedrijven te hacken."

Reacties (2)
27-05-2013, 12:59 door Whacko
"Zeker niet als de aanval samenhangt met een groep die erom bekend staat de Twitteraccounts van mediabedrijven te hacken."
Hoe kan je dat in godsnaam weten? hoe weet je dat het een aanval is? en ik moet toegeven, ik had nog nooit van die hackersgroep gehoord. beetje populair doen weer..
27-05-2013, 14:18 door Anoniem
Waarom word Phishing, vaak "kraken" genoemd... Ik bedoel... Twitter accounts "kraken" D.M.V Phising... Ik noem dat geen "kraken" maar eerder "vissen" ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.