image

Facebook-app lekt per ongeluk privéfoto's

maandag 27 mei 2013, 17:04 door Redactie, 2 reacties

Een door Facebook ontwikkelde app voor Android die meer dan 5 miljoen keer gedownload is bevat een privacylek waardoor afgeschermde privacyfoto's voor iedereen zichtbaar zijn. Het gaat om de Facebook Page Manager, die tussen de 5 en 10 miljoen downloads heeft. Via de app kunnen Facebook-paginabeheerders contact maken met bezoekers en activiteiten op meerdere pagina's monitoren.

De app heeft een privéberichten feature genaamd Messages. Daarmee kunnen Page managers met Facebookgebruikers communiceren die met de Facebook Page in kwestie contact zoeken. Het is vergelijkbaar met e-mail en ondersteunt onder andere foto's als bijlage.

Privacylek
Het probleem is dat als een Page Manager reageert op een privébericht van een bezoeker en een foto met zijn antwoord meestuurt, wordt de foto op Facebook-wall van de pagina geplaatst en is die voor iedereen meteen zichtbaar.

Facebook heeft het privacylek tegenover AndroidPolice bevestigt en zegt aan een oplossing te werken. Die was op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Reacties (2)
28-05-2013, 12:28 door Anoniem
28-05-2013, 13:38 door _R0N_
Denk toch echt dat het grootste probleem van die app is dat het zonder tussenkomst van de gebruiker mag gaan telefoneren, ook met betaalde nummers..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.