image

Condoomwinkel beschermt inloggen met 2-factor authenticatie

dinsdag 28 mei 2013, 14:43 door Redactie, 6 reacties

Een Nederlandse webwinkel waar consumenten condooms kunnen kopen gaat het inloggen van klanten extra beveiligen middels twee-factor authenticatie. Condoom-Anoniem.nl is één van de grootste webwinkels voor dit productassortiment. De webwinkel probeert anonimiteit van klanten te garanderen door het aankoopproces zo min mogelijk stappen te laten bevatten.

Een ontvangstadres volstaat om een bestelling te plaatsen. Daarnaast zegt de webwinkel geen wachtwoorden op te slaan. Om de beveiliging aan te scherpen wordt er nu ook een authenticatieplatform van het Belgisch-Amerikaanse softwarebeveiligingsbedrijf Vasco ondersteund.

Smartphone
Gebruikers moeten hier een account aanmaken en een app voor hun smartphone downloaden. Deze app genereert een dynamisch wachtwoord dat eenmaal te gebruiken is en een beperkte geldigheidsduur heeft. Ook is het mogelijk om via de app een QR-code te scannen, waarmee de gebruiker direct bij de webwinkel kan inloggen.

Gebruikers kunnen zelf aangeven welke op het authenticatieplatform ingevulde gegevens ze met websites willen delen. Vasco was de eigenaar van het inmiddels failliete DigiNotar. Het bedrijf kreeg destijds felle kritiek omdat het de inbraak bij de Beverwijkse SSL-verstrekker had verzwegen.

Reacties (6)
28-05-2013, 16:47 door Anoniem
Als ik als bedrijf mijn klanten anonimiteit wil bieden, dan ga ik ze zeker niet verplichten om bij een ander bedrijf een account aan te maken. Zoals ik die Vasco oplossing ken, vindt er een verificatie plaats tussen de webshop en Vasco. Foetsie anonimiteit.

Peter
28-05-2013, 21:19 door Anoniem
@ Peter:
Het is een keuze van de klant (en dus geen verplichting) of hij het wil gebruiken of niet. In elk geval biedt het veiligheid doordat de webwinkel geen wachtwoord van de bezoeker op slaat in de eigen database.
29-05-2013, 08:14 door N4ppy
Condoom ANONIEM punt nl
Graag afleveren bij dhr de vries op de kenikdezestraat 12 in dorp23

Ehhhh of hebben ze alleen droppoints bij de derde boom bij het tweede paadje in geheimbos?
30-05-2013, 14:12 door Anoniem
ik ben een klant van condoom anoniem en de wijze waarop ze www.mydigipass.com hebben geimplementeerd is prachtig.
Ze gebruiken geen wachtwoord meer van mij en ikzelf ben in controle welke gegevens ze krijgen. Nu enkel afleveradres en email adres gegeven. Tevens is het gratis voor mij als klant om te gebruiken. Op mydigipass.com heb ik nu een eigen launchpad met al mijn online applicaties waar ik zaken doe achter zit.
03-06-2013, 15:54 door Anoniem
Ik zie het vooral als extra gedoe om iets te kunnen bestellen...en weer meer mogelijkheden tot zwakke plekken in de beveiliging en het verzenden van persoonlijke gegevens... En daarbij, een ontvangstadres was altijd al het enige dat volstaat om een bestelling te plaatsen.... wat willen ze bij condoom-ANONIEM nog meer van je weten?
03-06-2013, 16:14 door Anoniem
De 2-wegverificatie is gepatenteerd door meneer DotCom (jawel, hij van MegaUpload), zal men de prijs van die rubbers (die al aan de prijzige kant zijn) binnenkort ook wel moeten ophogen, nadat ze de rekening van patentgebruik hebben ontvangen :)... Gelukkig is de concurrentie dichtbij ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.