image

Politie logt in op laptop zelfmoordenaar dankzij Post-it

dinsdag 28 mei 2013, 17:27 door Redactie, 1 reacties

De Singaporese politie heeft zich tijdens het onderzoek naar de vermeende zelfmoord van een Amerikaanse man niet aan forensische protocollen gehouden. Eind juni werd het lichaam van Shane Truman Todd in Singapore door zijn vriendin ontdekt. Volgens de politie had Todd zelfmoord gepleegd, maar volgens zijn ouders is hun zoon mogelijk wegens industriële spionage vermoord.

De politie had geen verder onderzoek ingesteld, aangezien alles op zelfmoord wees. Zo was er niet naar DNA-materiaal gezocht. Ook logde de politie op de plaats delict op de laptop van Todd in, terwijl die eigenlijk aan forensisch experts overhandig had moeten worden. In een verklaring stelt de Singaporese politie dat er van de protocollen is afgeweken, maar dat het om een 'operationele beslissing' ging.

In de kamer van de Amerikaan werden namelijk twee papieren gevonden, waarvan er eentje een wachtwoord bevatte om op Todd's laptop in te loggen, wat de agenten ook deden. Op de laptop werden links naar zelfmoordsites gevonden en brieven die de 31-jarige aan familieleden en naasten had geschreven.

Harde schijf
Volgens de ouders deed hun zoon onderzoek naar hittebestendige halfgeleiders, een technologie die zowel civiele als militaire toepassingen heeft, en is hij daarom vermoord. Toen de ouders in Singapore waren vonden ze in het appartement van hun zoon een externe harde schijf met een back-up van werkbestanden.

Daarop zouden forensisch experts een project van de voormalige werkgever van Todd en het Chinese Huawei hebben gevonden, over de ontwikkeling van een apparaat dat gallium-nitride gebruikt. Hittebestendig materiaal dat onder andere in LED-schermen wordt gebruikt.

Volgens de voormalige werkgever van Todd was hij echter niet bij geclassificeerd onderzoek betrokken, zo meldt Fox News.

Reacties (1)
29-05-2013, 10:16 door Anoniem
Typo:

[admin] Thanks [/admin]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.