image

Politie arresteert man wegens skimming in Frankrijk

donderdag 18 december 2014, 15:45 door Redactie, 0 reacties

De politie in Utrecht heeft afgelopen maandag op verzoek van de Franse politie een 41-jarige man Utrechter gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een skimmingzaak. De Franse politie deed onderzoek naar een omvangrijke skimmingzaak van tankpassen.

Een groep verdachten heeft verschillende cabines van vrachtauto’s opengebroken en daar de tankpassen geskimd. Vervolgens werd er voor grote bedragen in verschillende aangrenzende landen getankt. Het Franse onderzoek leidde onder andere naar Utrecht. In de woning van de aangehouden Utrechter werden diverse goederen in beslag genomen die nader worden onderzocht. De verdachte is overgedragen aan de Franse autoriteiten.

Tankstations

Onlangs organiseerde het Europese Cybercrime Centrum (EC3) van Europol in Den Haag een internationaal evenement waar het skimmen van betaalpassen bij tankstations werd besproken. Volgens Europol hebben zowel tankstations als hun klanten met de gevolgen van skimming te maken. Dit gebeurt als klanten hun betaalpas door een betaalautomaat halen waar een skimapparaat op is aangesloten. Het gaat dan zowel om de betaalautomaten die binnen als buiten staan. De schade hierdoor zou in de miljoenen euro's per jaar lopen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.