image

Australische cybertsaar weet niet wat Tor is

woensdag 29 mei 2013, 12:36 door Redactie, 2 reacties

Een hoge Australische ambtenaar die helpt bij het opstellen van het cybersecuritybeleid 'Down Under' is onbekend met het Tor-netwerk. The Onion Router (Tor) is een netwerk waardoor internetgebruikers in principe anoniem kunnen internetten. Het wordt onder andere door activisten in totalitaire regimes gebruikt om geblokkeerde websites te bezoeken en het eigen surfgedrag te verbergen.

In mei stuurde een woordvoerder van de Australische Groenen, Senator Scott Ludlam, een WOB-verzoek naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken om documenten over het Tor Project en twee Tor-ontwikkelaars te achterhalen. Het Tor Project bestaat uit een groep ontwikkelaars die zich met de ontwikkeling van de Tor-software bezighouden.

Kennis
De Senator kreeg echter het antwoord dat er geen relevante documenten waren. Tijdens een hoorzitting deze week stelde Ludlam vragen aan Sachi Wimmer over Tor en het uitblijven van de gevraagde informatie. Wimmer is de eerste adjunct-secretaris van de Cyberbeleid en Homeland Security Divisie, die weer binnen de Staatsveiligheid en Internationale Beleidsgroep van het Ministerie van de Premier en het Kabinet valt.

Ludlam vroeg Wimmer wat de mening van het ministerie was over Australiërs die hun privacy door het gebruik van Tor beschermen en of ze bekend was met deze dienst. Daarop antwoordde Wimmer dat het ministerie niet met Tor bekend was.

Het WOB-verzoek van de Senator was volgens Wimmer doorgestuurd naar de politie, omdat het ministerie er nog nooit mee te maken had gekregen. Vervolgens vroeg Ludlam nog een keer of Wimmer bekend met Tor was, waarop er weer negatief werd geantwoord. "Dat is interessant", merkte Ludlam op, die de topambtenaar vervolgens uitlegde wat Tor precies is.

Reacties (2)
29-05-2013, 22:31 door Anoniem
Die heeft er net als onze Ivo de ballen verstand van :')
30-05-2013, 07:25 door WhizzMan
Maar onze Ivo weet ondertussen wel het verschil tussen een DDoS en een hack. Veel meer heeft hij gisteren niet weten te demonstreren in het debat helaas....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.