image

Anonymous-lid krijgt jaar cel wegens afpersing

donderdag 30 mei 2013, 12:19 door Redactie, 0 reacties

Een 25-jarige Amerikaan die beweerde lid te zijn van Anonymous, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar. Vorig jaar april wist Alexander Waterland een grote hoeveelheid gegevens van een server van de Universiteit van Pittsburgh te downloaden. Het ging onder andere om persoonlijke identificeerbare informatie van studenten en werknemers.

Op 26 april gebruikten Waterland en zijn collega Brett Hudson een YouTube-account met de naam 'AnonOperative13' om te melden dat de server van de universiteit was gehackt. In totaal zou er 200 gigabyte aan gegevens zijn gestolen. Tenzij de universiteit geen excuus op de website plaatste, zouden de aanvallers de gedownloade informatie openbaar maken.

Anonymous
De video zou van internetbeweging Anonymous afkomstig zijn. Ronde dezelfde tijd stuurden de twee mannen een e-mail vanaf het adres anonoperative@gmail.com naar een e-mailadres van de universiteit, waarin de link naar de YouTube-video stond vermeld. Rond 27 april werd er met het eerder aangemaakte Gmail-adres een Twitteraccount onder de naam 'AnonOperative13' aangemaakt.

Ook op het Twitteraccount werd de link naar de YouTube-video geplaatst en een tweet naar de universiteit gestuurd. De dreigementen werden opgevolgd met een deadline. Als de universiteit niet op 6 mei had gereageerd, zouden de twee mannen een deel van de gegevens openbaren.

Toen de deadline naderde, stuurde Hudson Waterland een sms-bericht dat ze wat online moesten zetten. Op 14 mei kreeg de universiteit weer een e-mail, waarin werd geëist om de excuses online te zetten. De universiteit reageerde niet. Uiteindelijk werd Waterland opgepakt en bekende hij vorig jaar november schuld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.