image

China: wapens kunnen we zelf wel bouwen

donderdag 30 mei 2013, 16:43 door Redactie, 6 reacties

China zegt niet achter de diefstal van de blauwdrukken van Amerikaanse wapensystemen te zitten, het land is namelijk prima zelf in staat om wapens te produceren. De Washington Post kwam deze week met een rapport van het Amerikaanse Defence Science Board, waarin werd gesteld dat hackers informatie over de Joint Strike Fighter, het Patriot-raketsysteem en andere systemen hadden buitgemaakt.

"De Amerikaanse beweringen kloppen niet", aldus een woordvoerder van het Chinese Ministerie van Defensie. "Ten eerste onderschatten ze de verdedigingsmogelijkheden van het Pentagon en ten tweede onderschatten ze de intelligentie van het Chinese volk."

"China is prima in staat om de wapens en het materiaal te ontwikkelen dat nodig is om onze nationale veiligheid te beschermen." Als voorbeelden noemde de woordvoerder het nieuwe Chinese vliegdekschip, straaljagers en satellietnavigatiesysteem.

Budget
Het rapport van het Defence Science Board noemde geen daders, maar anonieme legerfunctionarissen wezen China als schuldige aan. Volgens Max Eddy van PC Mag moet al het nieuws over recente cyberspionage met een grote korrel zout worden genomen. Hij merkt op dat Amerikaanse Ministerie van Defensie mogelijk flink moet bezuinigen.

"Het is dan ook een goed idee om een reden te hebben om miljarden en triljarden aan nieuwe en betere defensieprogramma's uit te geven", merkt Eddy op. Nu de oorlogen in Irak en Afghanistan zo goed als voorbij zijn, wordt er naar toekomstige dreigingen gekeken, mede als rechtvaardiging van toekomstige uitgaven.

Volgens Eddy is het dan ook verstandiger voor de Amerikaanse beleidsmakers om te investeren in het opleiden en trainen van personeel in basale beveiligingsmaatregelen, in plaats van het najagen van cyberspoken en 'worst case' scenario's.

Reacties (6)
30-05-2013, 19:24 door sjonniev
"Ten eerste onderschatten ze de verdedigingsmogelijkheden van het Pentagon en ten tweede onderschatten ze de intelligentie van het Chinese volk." En dan zouden ze de capaciteiten van Chinese computerpenetrateurs overschatten?
31-05-2013, 00:11 door Anoniem
Het Pentagon denkt dat de lezers even achterlijk zijn als de US Senaat die wel haar beweringen voor zoete koek slikt. Zelfs de Nederlandse politie weet dat een cybercrimineel niet de eigenaar hoeft te zijn van de pc van waaruit is ingebroken. Met veel bombarie worden 'schuldigen' zonder enig bewijs aangewezen, die maar hun onschuld moeten aantonen. Wat een arrogantie!
31-05-2013, 07:31 door Anoniem
Ja, want de bouwplannen kan je ook alleen gebruiken om het na te bouwen, niet gebruiken om te kijken waar de zwakke plekken zitten......
31-05-2013, 09:26 door Anoniem
"Het is dan ook een goed idee om een reden te hebben om miljarden en triljarden aan nieuwe en betere defensieprogramma's uit te geven", merkt Eddy op. Nu de oorlogen in Irak en Afghanistan zo goed als voorbij zijn, wordt er naar toekomstige dreigingen gekeken

Ja, of we kunnen ook gewoon met z'n allen stoppen met vechten.
31-05-2013, 11:48 door KwukDuck
Door Anoniem: Ja, want de bouwplannen kan je ook alleen gebruiken om het na te bouwen, niet gebruiken om te kijken waar de zwakke plekken zitten......

lol, dit dus.
31-05-2013, 11:58 door sevestra
Door Anoniem: Het Pentagon denkt dat de lezers even achterlijk zijn als de US Senaat die wel haar beweringen voor zoete koek slikt. Zelfs de Nederlandse politie weet dat een cybercrimineel niet de eigenaar hoeft te zijn van de pc van waaruit is ingebroken. Met veel bombarie worden 'schuldigen' zonder enig bewijs aangewezen, die maar hun onschuld moeten aantonen. Wat een arrogantie!

En dit
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.