image

Verbod op virusscanners voor Iran opgeheven

zondag 2 juni 2013, 08:06 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben de sancties tegen Iran versoepeld, waardoor het nu is toegestaan om mobiele telefoons en software, zoals virusscanners, naar het land te exporteren. De sancties waren de afgelopen jaar door de VS versterkt vanwege het Iraanse nucleaire programma. Het versoepelen van de sancties zou voor meer politieke vrijheid moeten zorgen.

"Als de Iraanse overheid probeert om het volk de mond te snoeren door de communicatie met elkaar en de rest van de wereld af te snijden, zal de VS de Iraniërs blijven helpen met het uitoefenen van hun universele mensenrechten, waaronder het recht op vrijheid van meningsuiting", aldus de verklaring.

Apparatuur
Daarin staat verder dat het Iraanse volk moet kunnen communiceren en informatie benaderen zonder het doelwit van represailles van de Iraanse regering te worden. Door de versoepeling van de sancties zouden Iraniërs via geavanceerdere apparatuur met elkaar en de buitenwereld kunnen communiceren dan nu in Iran voorhanden is.

Reacties (5)
02-06-2013, 10:27 door Anoniem
Met als mogelijk voordeel dat bijvoorbeeld 'Real time protection / scanning' ook een schat aan inzichtelijke informatie kan opleveren (laat je technische fantasie de vrije loop).

Informatie die onder de vlag van bijvoorbeeld de Patriot Act opvraagbaar is zonder vermoedelijk al te veel moeite aan overtuigingskracht daaraan mee te werken (geen Vs burgers en voor het 'goede' doel).
En zou het denkbaar zijn dat er ergens toch nog een mooi clausuletje zou worden gecreëerd om nieuwe Flame en Stuxnet varianten maar even niet te detecteren?

Want als wij hardware / software uit China niet altijd vertrouwen, waarom zou Iran dat wel doen met producten uit de V.s.?
Iraniers zijn waarschijnlijk meer geholpen en beschermd met open source initiatieven die echt los staan van landen politiek en op een geloofwaardige manier met privacy en protectie bezig zijn.
02-06-2013, 13:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2013, 15:10 door johanw
De huichelaars uit de USA zijn wel voor vrijheid van meningsuiting, maar alleen als het hun goed uitkomt. De vrijheid van meningsuiting van bv. Wikileaks wordt op alle mogelijke manieren tegengewerkt.
02-06-2013, 15:26 door Mysterio
So what! De beste scanners komen nog steeds uit Oost Europa en Rusland. Dat die Amerikanen maar blazen, ze zijn totaal overbodig op dit vlak.
02-06-2013, 18:18 door Anoniem
Als het goed is heeft Iran een eigen security software ontwikkeld (of is ermee bezig) zodat ze de buitenlandse security-software niet meer nodig hebben.Die zal zich waarschijnlijk vooral richten op de Stuxnet en dergelijke geavanceerde spy-en malware.Als deze security software voor particulieren verkrijgbaar is zou ik zeker overwegen om deze te nemen i.p.v. mijn huidige internetsecurity.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.