image

Nvidia reset wachtwoorden personeel na inbraak op netwerk

dinsdag 23 december 2014, 13:29 door Redactie, 0 reacties

Chipfabrikant Nvidia heeft de wachtwoorden van alle werknemers gereset nadat er in de week van 1 december op het netwerk is ingebroken. Volgens een brief van CIO Bob Worrall aan het getroffen personeel zou er sprake van ongeautoriseerde toegang zijn geweest, waarbij de aanvallers de gebruikersnamen en wachtwoorden van verschillende werknemers benaderden.

Er zouden geen andere privégegevens zijn gecompromitteerd. Verdere details worden echter niet gegeven. Wel laat Worrall weten dat Nvidia maatregelen heeft genomen om een soortgelijk incident te voorkomen. Zo zijn als onderdeel van deze maatregelen de wachtwoorden van alle werknemers gereset.

Ook zijn werknemers gewaarschuwd om voor phishing op te passen, waarbij ze benaderd worden door mensen die zich als collega voordoen en zo wachtwoorden en andere informatie proberen te ontfutselen. Verder wordt het advies gegeven om geen verdachte bijlagen en linkjes in e-mails te openen en zowel voor zakelijke als privéaccounts regelmatig de wachtwoorden te wijzigen en overal een uniek wachtwoord te gebruiken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.