image

EVE Online gehackt via beveiligingslek

maandag 3 juni 2013, 15:29 door Redactie, 5 reacties

Het populaire online spel EVE Online, dat meer dan een half miljoen abonnees heeft, is na een DDoS-aanval ook het slachtoffer van een hack geworden. Gisteren vond er volgens uitgever CCP Games een grote gedistribueerde Denial of Service (DDoS-aanval tegen de Tranquility cluster en webservers plaatst. Op deze servers draaien de spellen EVE Online en de first-person shooter DUST 514.

Vanwege de aanval werd besloten volledig offline te gaan. Na enige tijd kwamen de servers weer online, maar tien uur later werd besloten de servers en bijbehorende websites wederom offline te halen. Aan de hand van 'aanvullende informatie' werd een uitgebreid onderzoek ingesteld. Daaruit werd duidelijk dat 'een persoon' een beveiligingslek in de back-end service gebruikte.

Deze back-end server ondersteunt de werking van de Tranquility server. Om wat voor lek het precies gaat laat CCP Games niet weten, maar het probleem zou inmiddels zijn opgelost.

Compensatie
Daarnaast meldt de uitgever dat er geen klantgegevens zijn gecompromitteerd of benaderd. Inmiddels is de Tranquility-cluster weer online. CCP Games gaat kijken hoe het spelers van DUST en EVE Online kan compenseren voor de downtime.

Reacties (5)
03-06-2013, 15:55 door Anoniem
"EVE Online gehackt via beveiligingslek"
duh....is niet iedereen die gehackt is gehackt via een beveiligingslek?

....is nat geworden door een vloeistof.
....is heet geworden door warmte.
03-06-2013, 22:44 door WhizzMan
Wat ik me dan onmiddelijk afvraag is of die DDoS niet was om het overpompen van alle data te maskeren? Dikke kans dat ze al eerder gehacked waren en dat de inbrekers alle data wegkopieerden terwijl de beheerders druk bezig waren om een DDoS aanval af te slaan. Met zulke hoeveelheden verkeer en serverbelasting valt het wegkopieren van alle gebruikersgegevens niet meer op en ligt de focus op het incident en niet op beveiligingslogs napluizen.
04-06-2013, 08:15 door Anoniem
WhizzMan, als de server plat ligt kan de aanvaller zelf natuurlijk ook geen data er vanaf halen.
04-06-2013, 10:52 door 0101
Door Anoniem: "EVE Online gehackt via beveiligingslek"
duh....is niet iedereen die gehackt is gehackt via een beveiligingslek?
Gezien het feit dat “gehackt” tegenwoordig vaak wordt gebruikt voor aanvallen waarbij de gebruiker en niet een fout in de software het doelwit was (bijv. phishing), is het niet geheel overbodig dat de redactie het er even bij vermeldt.

Goed, de gebruiker kan natuurlijk ook een “beveiligingslek” zijn. Maar als je die redenering volgt wordt het helemaal ingewikkeld.
04-06-2013, 12:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.