image

Gegevens 130.000 gebruikers Chinese treinticketsite gelekt

vrijdag 26 december 2014, 10:56 door Redactie, 1 reacties

In China zijn twee mensen opgepakt die op illegale wijze toegang zouden hebben verkregen tot de privégegevens van 130.000 gebruikers van de officiële ticketwebsite van de Chinese spoorwegen. Het zou gaan om gebruikersnamen, wachtwoorden, telefoonnummers en e-mailadressen.

De twee aangehouden Chinezen zouden de gestolen gegevens hebben doorverkocht, zo meldt China Daily. In een verklaring laten de Chinese spoorwegen weten dat de ticketwebsite zelf niet is gecompromitteerd. De aanvallers zouden namelijk gegevens van andere websites hebben gebruikt. "Alle gelekte informatie is in platte tekst, terwijl de informatie in onze databases volledig versleuteld is, wat inhoudt dat de gegevens via andere websites of kanalen zijn gelekt." De spoorwegen waarschuwen reizigers dan ook om geen third-party software of onofficiële reserveringssites te gebruiken voor het reserveren van treintickets.

Reacties (1)
26-12-2014, 19:43 door Anoniem
Geven de Chinese spoorwegen hier nu toe dat ze onversleutelde data uit hun databases met derde partijen delen? Ze geven die informatie dus gewoon weg naar blijkens onbetrouwbare en onveilige "partners", en kijken dan raar op als er snelle jongens mee vandoor gaan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.