image

Hacker bemachtigt vingerafdruk Duitse defensieminister

zondag 28 december 2014, 12:49 door Redactie, 5 reacties

Een hacker van de Duitse Chaos Computer Club (CCC) is erin geslaagd om een vingerafdruk van de Duitse defensieminister Ursula von der Leyen te bemachtigen, waarbij er geen fysieke voorwerpen werden gebruikt die Von der Leyen had aangeraakt.

De afgelopen jaren is al verschillende keren aangetoond dat vingerafdrukken eenvoudig zijn te stelen van voorwerpen die door een persoon zijn aangeraakt, zoals een glas of een smartphone. Tijdens de CCC hackerconferentie in Hamburg liet hacker "starbug" gisteren zien hoe hij met alleen een normale fotocamera de vingerafdruk van de defensieminister wist vast te leggen. De afdruk zou voor biometrische authenticatie kunnen worden gebruikt.

"Na deze presentatie zullen politici als ze in het openbaar spreken waarschijnlijk handschoenen dragen", liet Starbug weten. De hacker demonstreerde tijdens zijn presentatie ook verschillende manieren om vingerafdruksystemen te omzeilen. In 2013 wist hij al de biometrische beveiliging van Apple's TouchID te verslaan.

Image

Reacties (5)
29-12-2014, 14:02 door Anoniem
Het probleem dat je (biometrische) identiteit gestolen kan worden speelt reeds jaren. En een eigenschap van biometrische identiteit (zoals iris, stem, vingerafdruk, DNA, okselgeur, etc.) is dat je er maar 1 van hebt. Is deze gestolen dan kan deze identiteit voor eeuwig door anderen misbruikt worden. Overigens is ook het iris-patroon van Angela Merkel gestolen.

Daarom beheren de gebruikers van het Freemove Quantum Exchange Systeem ( zie bijvoorbeeld wuala.com/freemovequantumexchange voor achtergrond informatie ) zelf alle informatie welke gerelateerd is aan hun identiteit (zoals ID, Passwords, Broncodering, etc.).
30-12-2014, 09:20 door Anoniem
Als de kans niet zou bestaan op een veel te overspannen reactie zou het wellicht leuk zijn om hier te stellen dat het grappig zou zijn om eens te kijken welke biometrische data wij zoal van onze privacy-verpatsende vertegenwoordigers zouden kunnen verzamelen en delen, maar de kans dat je na zo'n bericht een stempel krijgt van iemand die oproept tot criminele activiteiten, of zelfs terroristisch/staatsgevaarlijk bezig is, is me veel te groot. Niet dat zo'n stempel ook maar het geringste beetje in de buurt komt van het correct labelen van een oproep tot een dergelijke bewustmakende ludieke actie, maar in onze tijd weet je het maar nooit, en dus geld ook voor mij een door overheidshouding gedreven torgebruik en zelfsencuur in de vorm van dat ik zo'n voorstel dus niet zou durven maken.
Ik denk dat ik er zelfs het nut en de lol niet van in zou zien :D :D
30-12-2014, 11:12 door Anoniem
jammergenoeg net te klein.. verder wel de optimale houding:P
http://www.nrc.nl/wp-content/uploads/2014/09/rutte.jpg
30-12-2014, 11:14 door Anoniem
iris zou misschien wel kunnen lukken, als je een beetje de brilglare kunt wegshoppen.
http://www.faillissementsdossier.nl/images/nieuws/feed/rutte.jpg
30-12-2014, 11:22 door Anoniem
dit begint er op te lijken :P
http://bc03.rp-online.de/polopoly_fs/archiv-niederlaendische-ministerpraesident-mark-rutte-winkt-1.2990583.1347430504!/httpImage/1864803308.jpg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.