image

Dotcom belooft einde NSA-surveillance met nieuwe chatdienst

dinsdag 30 december 2014, 10:18 door Redactie, 5 reacties

Internetondernemer Kim Dotcom zal binnenkort een versleutelde dienst voor video- en chatgesprekken lanceren die niet alleen de concurrentie met Skype moet aangaan, maar ook een einde aan de surveillance van de NSA moet maken. Afgelopen zondag maakte Dotcom de komst van "MegaChat" bekend, zoals de dienst moet gaan heten.

Veel details over de nieuwe chatdienst zijn nog niet bekend, behalve dat er de komende weken uitnodigingen worden verstuurd om aan de bètatest deel te nemen. Gisteren liet Dotcom via Twitter weten dat MegaChat niet alleen als Skype-concurrent is bedoeld. "Dit zal het einde van grootschalige NSA-surveillance worden en jullie zullen het fantastisch vinden!", zo merkte hij op. Eerder lanceerde Dotcom al de versleutelde cloudopslagdienst Mega, die inmiddels meer dan 15 miljoen geregistreerde gebruikers heeft.

Image

Reacties (5)
30-12-2014, 16:51 door Anoniem
Beetje laat volgens mij.
Het aanbod aan goede encrypted FOSS communicatie tools en apps is het afgelopen jaar enorm gestegen.
Ik denk niet dat er echt behoefte is aan niets nieuws. Hoewel Dotcom natuurlijk de naam/reputatie heeft wat een userbase kan opleveren.
De vraag die ook gelijk bij mij op komt, wat is het business model hier, het is geen community project, het is gewoon een bedrijf dat winst wil maken. Ads? Centrale server waar toch gegevens gelogd worden voor verkoop? Premium accounts waar je met meer dan 10 buddies kan chatten?
30-12-2014, 21:13 door Anoniem
Naja , ik vertrouw Kim meer dan ome Sam .
30-12-2014, 23:13 door johanw
Door Anoniem: Beetje laat volgens mij.
Het aanbod aan goede encrypted FOSS communicatie tools en apps is het afgelopen jaar enorm gestegen.
Inderdaad. Bovendien is het weer een PC only oplossing, dat is dus geen succesnummer ik deze tijd waar een mobiele client belangrijker is. En daar zijn goede oplossingen al voorhanden, althans op Android: Textsecure en RedPhone van Open Whispersystems. Zelfs Whatsapp is aan e2e encryptie begonnen.
30-12-2014, 23:30 door Anoniem
https://tox.im/
31-12-2014, 06:59 door Anoniem
Door Anoniem: https://tox.im/

dank je, maar de linux repo is al down
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.