image

"Zeker zes mensen achter aanval op Sony"

dinsdag 30 december 2014, 11:18 door Redactie, 7 reacties

De aanval op Sony was het werk van een groep van zeker zes mensen, zo stelt een Amerikaans beveiligingsbedrijf dat de bevindingen gisteren met de FBI deelde. Beveiligingsbedrijf Norse claimde vorige week al dat de hack door één of meerdere ontevreden ex-werknemers was uitgevoerd. Dit vanwege de uitgebreide kennis van het netwerk en de inloggegevens waarover de aanvallers beschikten.

In een update wordt nu gesteld dat de ontevreden werknemer of werknemers met hacktivisten hebben samengewerkt om bij Sony in te breken. "We zien aanwijzingen dat deze twee groepen samen zijn gekomen", zegt Kurt Stammberger van Norse op het bedrijfsblog. Het bedrijf zegt dat het de gevonden informatie met de FBI zal delen en het vervolgens aan de opsporingsdienst is om te kijken of er voldoende bewijs is om de verdachten te vervolgen.

Cyberterrorisme

Een Amerikaanse senator heeft inmiddels gesteld dat China van de aanval op Sony moet hebben geweten en dat er strengere maatregelen tegen Noord-Korea moeten worden genomen. "Ik kan me niet voorstellen dat zoiets groots in Noord-Korea gebeurt zonder dat China erbij betrokken is of er tenminste van weet", aldus Republikein Lindsey Graham tegenover CNN.

Ook hekelde de senator de uitspraken van president Barack Obama die de aanval op Sony als "cybervandalisme" omschreef. Volgens Graham is er sprake van cyberterrorisme. Eerder vonden verschillende andere Republikeinen al dat de president de term "cyberoorlog" had moeten gebruiken om de aanval op het bedrijf aan te duiden.

Reacties (7)
30-12-2014, 12:11 door Anoniem
Het feit dat republikeinen de aanval op een filmmaatschappij als oorlog kwalificeren toont aan hoe nauw verweven die partij is met de auteursrechtenmaffia is.

De aanval op de Belgische telefoonmaatschappij is dat dan natuurlijk weer niet.

Peter
30-12-2014, 13:43 door BadAss.Sx
Het geeft des te meer aan hoe verziekt de mentaliteit in de USA is geworden. De DNS controle door auteurrechten bedrijven zal dan ook spoedig een feit zijn :(
30-12-2014, 13:57 door Anoniem
Dat is dan rest in peace die ex medewerker hopelijk zit die niet in de US.
Fbi zullen die 'verdachten' wel opakken en martelen voor informatie.
30-12-2014, 16:11 door Anoniem
Heeft Japan eigenlijk al gereageerd, gezien Sony een Japans bedrijf is ?
30-12-2014, 16:12 door Anoniem
Fbi zullen die 'verdachten' wel opakken en martelen voor informatie.

Sure, want de VS martelt altijd hackers die ze oppakken......
30-12-2014, 18:43 door Anoniem
Redactie: Een Amerikaanse senator heeft inmiddels gesteld dat China van de aanval op Sony moet hebben geweten en dat er strengere maatregelen tegen Noord-Korea moeten worden genomen. "Ik kan me niet voorstellen dat zoiets groots in Noord-Korea gebeurt zonder dat China erbij betrokken is of er tenminste van weet", aldus Republikein Lindsey Graham tegenover CNN.

Ook hekelde de senator de uitspraken van president Barack Obama die de aanval op Sony als "cybervandalisme" omschreef. Volgens Graham is er sprake van cyberterrorisme. Eerder vonden verschillende andere Republikeinen al dat de president de term "cyberoorlog" had moeten gebruiken om de aanval op het bedrijf aan te duiden.

Radicaler kunnen Republikeinen zich niet tonen, in het openbare leven tenminste. Fox, NRA hoeven maar te blaaten en prompt stuitert een Republikeins senator die zich zo uitgesproken mogelijk afzet tegen alles dat riekt naar 'Damn Meatball Democrats' (rooie lap voor een stier) en begint te claxoneren dat er weer een War on... 'zus en zo' uitgevochten moet gaan worden.
Blijft een vermakelijk cabaret die Amerikaanse politiek, met in de hoofdrol - ja je raadt het - een (elke) Republikein!

Jan O
30-12-2014, 23:10 door Anoniem
Door Anoniem: Heeft Japan eigenlijk al gereageerd, gezien Sony een Japans bedrijf is ?

Standard Oil of New York; S.O.N.Y. is Amerikaans
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.