image

Hobbit-zwaard vindt onbeveiligde wifi-netwerken

dinsdag 30 december 2014, 12:01 door Redactie, 0 reacties

Vanwege de lancering van de nieuwe Hobbit-film hebben verschillende techneuten een heus Hobbit-zwaard gemaakt dat naar onbeveiligde wifi-netwerken kan zoeken. "WarSting", zoals het zwaard door Zach Supalla van het Amerikaanse Spark wordt genoemd bestaat uit een plastic Hobbit-zwaard en een "Spark Core". Dit is een kleine wifi-ontwikkelkit die vorig jaar dankzij een crowdfundingprogramma kon worden ontwikkeld.

De Spark Core wordt vergeleken met een Arduino, alleen dan met wifi. De programmeerbare chip beschikt over een wifi-module die met verschillende sensoren kan communiceren, waaronder die van het Hobbit-zwaard. Naast het fysiek bevestigen van de Core in het zwaard, waarvoor er een handleiding online is verschenen, is er ook nog een firmware-applicatie vereist die gratis kan worden gedownload.

Met de software kan de WarSting naar onbeveiligde netwerken zoeken, geluiden maken, lampjes laten knipperen en berichten van de onbeveiligde netwerken publiceren. Zo zal het zwaard als er onbeveiligde wifi in de buurt is een blauwe gloed afgeven. Eerder werd de apparatuur van Spark al gebruikt om katten naar onbeveiligde draadloze netwerken te laten zoeken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.