image

Gratis Windows patch-tool in het Nederlands vertaald

woensdag 5 juni 2013, 15:43 door Redactie, 2 reacties

Een gratis programma dat Windows-gebruikers voor onveilige en verouderde software waarschuwt en beveiligingsupdates automatisch installeert is nu ook in het Nederlands vertaald. Het gaat om de nieuwste versie van de Secunia Personal Software Inspector (PSI). De tool scant alle geinstalleerde software op versie en installeert updates als die beschikbaar zijn.

Gisteren onthulde het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab een omvangrijke cyberspionagecampagne genaamd NetTraveler. De slachtoffers raakten besmet omdat ze twee updates voor Microsoft Office niet hadden geinstalleerd, ook al was een update geruime tijd beschikbaar.

Updates
Hoewel het installeren van beveiligingsupdates één van de allerbelangrijkste maatregelen tegen malware en hackers is, zijn er nog altijd internetgebruikers die dit niet doen. Zo bleek dat 93% van alle Java-gebruikers een maand na het uitkomen van een belangrijke beveiligingsupdate die niet geïnstalleerd te hebben.

Volgens Secunia moeten Nederlandse gebruikers met gemiddeld 22 verschillende update-mechanismes omgaan om de software op hun Windows-computer up-to-date te houden. De PSI moet dat vereenvoudigen, gecombineerd met een vertaling in de Nederlandse taal.

Naast onveilige software waarschuwt de tool ook voor programma's die niet meer ondersteund worden. Uit onderzoek onder zo'n 2000 Nederlandse PSI-gebruikers blijkt dat de Microsoft Blaster Removal Tool en Adobe Shockwave Player 10 de meest aangetroffen 'end of life' software zijn.

Reacties (2)
05-06-2013, 22:51 door Anoniem
Nou die heb ik eerlijk gezegt al einige tijd op mijn pc in het Nederlands,via de Gratis software site.
10-06-2013, 07:24 door Anoniem
ik ook al een paar jaar het is stukken beter dan geen hebben ....

maar updates of melding van er is een nieuw update van bios of moederbord dat doet die niet

maar wel de meeste software die je zo gebruikt of heb

alleen de updates van je hardware daar hebben ze niet bij nagedacht ?
daar hadden ze ook wel eens update meldingen van mogen geven
of geluidskaart videokaart
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.