image

FBI waarschuwt CNN voor dreigement van Sony-hackers

donderdag 1 januari 2015, 11:30 door Redactie, 0 reacties

De FBI heeft CNN gewaarschuwd voor een dreigement van de aanvallers die eerder Sony aanvielen, zo blijkt uit een inlichtingenbulletin van de FBI dat in handen van The Intercept kwam. Volgens de opsporingsdienst zou de dreiging van de aanvallers zich nu hebben uitgebreid naar een niet nader genoemde nieuwsmediaorganisatie, die alleen met de codenaam USPER2 wordt aangegeven.

De aanvallers die de aanval op Sony opeisten noemen zichzelf Guardians of Peace (GOP). Volgens de FBI plaatste deze groep op 20 december een bericht op de website Pastebin.com waarin de onderzoeken van de FBI en de mediaorganisatie naar de Sony-hack worden gehekeld. Daarnaast werd er ook een dreiging richting de mediaorganisatie in het bericht vermeld. Volgens het bulletin zijn er geen aanwijzingen voor een concrete aanval, maar wordt niet uitgesloten dat GOP of copycats in de toekomst opnieuw organisatie zullen bedreigen.

De FBI benadrukt echter dat hackinggroepen in het verleden vaker overdreven dreigingen hebben geuit. Uit het Pastebin-bericht van 20 december blijkt echter dat het dreigement aan CNN was gericht. Wat CNN concreet moet doen wordt niet duidelijk uit het bulletin. Daarin wordt onder andere verwezen naar een eerdere analyse van die malware die tegen Sony werd ingezet.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.