image

VS kondigt sancties aan tegen Noord-Korea wegens Sony-hack

zaterdag 3 januari 2015, 09:28 door Redactie, 9 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben gisterenavond sancties tegen Noord-Korea aangekondigd vanwege de Sony-hack die volgens de VS het werk van het regime in Pyongyang was. Ook zou de Noord-Koreaanse overheid dreigementen hebben geuit tegen Amerikaanse bioscopen en bioscoopbezoekers die van plan waren om de film "The Interview" te bezoeken en de vrijheid van meningsuiting hebben geïntimideerd.

"Deze maatregelen zijn het gevolg van onze toezegging om Noord-Korea verantwoordelijk te houden voor het vernietigende en destabiliserende gedrag", laat minister van Financiën Jacob Lew in de aankondiging weten. Volgens de minister zullen de acties van gisteren Noord-Koreaanse instanties verder isoleren en de activiteiten van een aantal hooggeplaatste functionarissen verstoren. De maatregelen zorgen ervoor dat tien Noord-Koreaanse functionarissen en drie Noord-Koreaanse instanties geen gebruik meer van het Amerikaanse financiële systeem mogen maken en dat Amerikanen geen zaken meer met hen mogen doen.

Reacties (9)
03-01-2015, 09:37 door Anoniem
Succes ermee, maar betrek ons er niet weer bij zoals in elke smerige complotten
03-01-2015, 10:53 door Anoniem
en dat alles zonder enig formele vorm van rechtsgang waarbij bewijs wordt getoond en de verachte zich kan verdedigen.
als een nederlander deze hack op z'n geweten zou hebben, zou dan ook de nederlandse staat hiervoor verantwoordelijk worden gehouden?
Judge Dredd, I am the law! Judge, Jury and Executioner: guilty as charged.
03-01-2015, 11:33 door Anoniem
Obama-adviseur: we moeten Noord-Korea financieel treffen, het gaat daar te goed volgens onze Zuid-Koreaanse intel.

Obama: hoe gaan we dat dan doen?

NSA: wij hebben al jaren toegang tot Sony, als we nu net doen alsof Noord-Korea Sony binnengevallen is, kunnen we dat als retaliation gebruiken, het werkte ook bij WW2, Cuba, Haiti, Vietnam, Libanon, Iraq, Iran, Bosnie, Kosovo... waarom niet in Noord-Korea?

Obama: doen!
03-01-2015, 11:35 door Anoniem
Kortom, vervolging zonder Rechtszaak.

Het gevolg is nog erger, Kim de Oen gaat er geen gram door afvallen, maar dat gaat natuurlijk wel weer ten koste van de bevolking. In alle opzichten een wijs besluit dus, naar Amerikaanse maatstaven. :(
03-01-2015, 16:42 door Eric-Jan H te D
Had de film gedownload. Kan je maar één advies geven: "Neem de dreiging van Noord Korea serieus. Kijk deze film niet. Het bespaart je trouwens de ellende van het moeten kijken naar een prutsfilm"
03-01-2015, 19:40 door Anoniem
Geen bewijzen maar wel sancties ... tsja , typisch amerikaans gedrag .

En zich dan ook nog afvragen waarom bijna de wereld ze uitkots zeker
03-01-2015, 20:37 door Anoniem
De Amerikanen doen weer hun stinkende best om de publieke opinie in het Westen te beïnvloeden en de aandacht af te leiden. Vroeger was ik ervan overtuigd dat de Yanks onze bondgenoten waren. Maar alles wat zij doen is puur uit eigenbelang.

ik ben zeker geen aanhanger van Kim Jong Un, en ik ben zeker ook geen sympathisant van Noord-Korea of de Juche-ideologie. Maar de ideologie van de Amerikanen volg ik ook allang niet meer. Ik ben tegen deze sancties, simpelweg omdat er geen sluitend bewijs is. Het zal me niet verbazen dat het hele gebeuren door de Amerikanen zelf is geregisseerd, alleen maar om het Westen te doen laten geloven dat "the bad guys" toch echt in Rusland, China, Noord-Korea, Iran of een ander Arabisch land wonen.

De bedreiging van de wereldvrede is niet in het geding door eerder genoemde, zogenaamde "bad guys", maar die vermaledijde Yanks die de hele godganse wereld voorliegen, manipuleren en hun wil opleggen. Jammer dat de Europese regeringsleiders zulke makke schapen zijn en bijna in de spreekwoordelijke hol van de Amerikanen kruipen....
04-01-2015, 11:21 door Anoniem
Het wordt de hoogste tijd dat de rest van de wereld eens sancties tegen Amerika in gaat stellen om ze eens aan hun verstand te peuteren dat ze niet met alle list en bedrog wegkomen .
De propaganda en manipulaties voor eigen gewin beginnen steeds extremere vormen aan te nemen .
04-01-2015, 14:45 door Anoniem
Door Anoniem: Het wordt de hoogste tijd dat de rest van de wereld eens sancties tegen Amerika in gaat stellen om ze eens aan hun verstand te peuteren dat ze niet met alle list en bedrog wegkomen .
De propaganda en manipulaties voor eigen gewin beginnen steeds extremere vormen aan te nemen .
Het probleem is dat de VS de enige natie is, waarvan bewezen is, dat de ze (meer dan) bereid is om nucleaire wapens in te zetten om eigen belangen te behartigen...

Ik ken ook een paar figuren in mijn omgeving waarvan bewezen is dat zij in staat zijn een ander fysiek te kwetsen als hen iets niet aanstaat. Ik ben absoluut geen mietje, maar ga met zulke figuren ook geen ruzie zoeken, tenzij dat echt niet anders kan.

Factor DPRK is er geen, waardoor ik een boterham minder eet...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.