image

Door VS gefinancierde security-app gaat commercieel

maandag 5 januari 2015, 17:17 door Redactie, 7 reacties

Een secuity-applicatie die met hulp van het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security (DHS) en het Pentagon is ontwikkeld en waarmee de veiligheid van mobiele apps kan worden gecontroleerd is commercieel gegaan. Kryptowire, zoals de app heet, is door de George Mason Universiteit ontwikkeld en voert verschillende tests uit om te bepalen of het veilig is om een mobiele app te installeren.

Hierbij wordt onder andere naar de aanwezigheid van beveiligingslekken gekeken. Volgens de ontwikkelaars is een mobiele virusscanner alleen namelijk niet voldoende, omdat die weinig bescherming tegen "zero day-malware" en slecht ontworpen apps bieden. Voor de dynamische en statische tests van de mobiele apps hoeft Kryptowire niet over de broncode te beschikken.

Hoewel het DHS niets aan de app verdient zou het de investering mogelijk toch waard zijn als het de standaard wordt om mobiele applicaties te beoordelen, zegt Forrester-analist Chip Gliedman tegenover de Washington Post. Hij merkt op dat het bijzonder is dat de Amerikaanse overheid de overstap van een product naar de private sector financiert. Op dit moment werkt de app alleen met Android en iOS, maar een versie voor Windows Mobile is in ontwikkeling.

Reacties (7)
05-01-2015, 17:58 door BadAss.Sx - Bijgewerkt: 05-01-2015, 18:00
Haha grapjassen, en wij Europeanen vermoeden echt niet dat er niks achter zit hoor....neuh, we vertrouwen USA volledig.

Die denken echt dat we domme koeien zijn. Maak het open source en dan beslissen we ZELF wel of het te vertrouwen is. Anders, wegwezen met je spy meuk
05-01-2015, 21:42 door Anoniem
Dus er wordt hier belastinggeld aangewendt om iemand leuk een commercieel bedrijfje te laten beginnen. Duidelijk.
05-01-2015, 21:51 door Anoniem
dan zit er een backdoor in.

De verontwaardiging van de amerikaanse overheid tov de nieuwe standaard encryptie van apple staat nog vers in het geheugen. Amerikaanse diensten behoren backdoors te hebben.

deze door de overheid gemaakte app heeft dat daarom dus ook met zekerheid.
05-01-2015, 22:24 door Anoniem
Maar als developers de app gaan gebruiken om hun apps te controleren of Apple en Google gebruiken de app om de apps in hun winkel te controleren? Zou dat geen extra veiligheid kunnen bieden?
06-01-2015, 02:45 door Eric-Jan H te D
Wij checken even uw Apps. En als er onveilige tussen zitten laten we dat even
aan U, eh sorry ik bedoelde de regering van de VS weten. En als er veilige Apps
aangetroffen worden dan raden we u aan om een onveilig alternatief te installeren.
06-01-2015, 03:21 door Anoniem
Door Anoniem: Maar als developers de app gaan gebruiken om hun apps te controleren of Apple en Google gebruiken de app om de apps in hun winkel te controleren? Zou dat geen extra veiligheid kunnen bieden?

Op basis van de summiere info op de website lijkt de tool bedoeld voor bedrijven die de kwaliteit van de apps die zij gebruiken (ofwel zelf ontwikkeld ofwel third party), willen controleren. En om automatisch "officiële en niet-officiële" appstores te gaan scannen op zoek naar apps met problemen, knock-offs en copyrightschendingen.

Dus niet zozeer een app die draait op een mobiel platform, zoals hier gesuggereerd wordt, en ook niet voor "gewone" eindgebruikers.
06-01-2015, 07:54 door Anoniem
bedankt , hij staat in mn blacklist nu .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.