image

Bedrijven: "Te weinig hackers veroordeeld"

donderdag 16 januari 2003, 09:57 door Redactie, 3 reacties

De Engelse Computer Misuse Act is volgens veel bedrijven een lachertje. Zo werden er in 2001 maar 15 Engelse hackers veroordeeld voor het overtreden van de wet, terwijl het aantal hackpogingen veel hoger lag. Van deze 15 computercriminelen hebben er acht een celstraf alleen voor het hacken gekregen, de andere zeven hadden ook andere misdaden gepleegd. Sinds 1999 zijn er in Engeland 22 hackers veroordeeld, iets wat volgens veel bedrijven te weinig is. De bedrijven geven veel geld uit aan security, maar de veroorzaakers van het probleem worden zelden aangepakt. Een aantal organisaties vraagt dan ook om een herziening van de uit 1990 daterende wet. Het probleem ligt echter ook bij de bedrijven, die niet altijd aangifte doen als ze gehacked zijn.



Computerwet moet worden aangepast.

Reacties (3)
16-01-2003, 17:15 door Anoniem
Stop de full-disclosure dan! Dan zullen alle aanvallen met minimaal 95% verminderen.
17-01-2003, 08:20 door Anoniem
Wie is hier de veroorzaker van het probleem ? De hacker ? Het bedrijf ? De beheerende instantie ? Of de programmeurs v/d applicaties in questie ?

Een hacker (in dit opzicht) is enigzins te vergelijken met een vandaal. Een vandaal richt alleen schade aan. Ze moeten blij zijn dat ze niet door echte crimineel zijn aangevallen, die op hun bedrijfgegevens uit is.

> Het probleem ligt echter ook bij de bedrijven, die niet altijd aangifte doen als ze gehacked zijn.
Laat staan dat ze anderszins security bewust zijn. Metname m.b.t. hun bedrijfsstrategie.

> De bedrijven geven veel geld uit aan security, maar de veroorzaakers van het probleem worden zelden aangepakt.
Op de verkeerde aspecten van security geinvesteerd zou ik zeggen.

> Een aantal organisaties vraagt dan ook om een herziening van de uit 1990 daterende wet.
Hier schrik je misschien een aantal van de vandalen af ... maar dit lost toch niets op!? If zie ik dat nu verkeerd ?
06-06-2015, 21:22 door Anoniem
Om het in jou woorden te zeggen:

waarom worden antivirusproducten met antimalware + antispyware zo belachelijk slecht geschreven, dat ze niets detecteren, alleen bekende bedreigingen en vervolgens misbruik maken van het lek in mijn computer zodat ik daar last van heb financieel, emotioneel en psychisch en vervolgens ga je klagen bij de maker van de software dat die antivirus zo slecht is geschreven door die hacker, dat ik er wel geld voor moet neertellen, maar dat hij mij een geen beveiliging geeft. Ok? Dit moet je me uitleggen: waarom heeft die hacker dan niet de moeite genomen om mij betere antivirus software te geven zodat ik geen last heb van financiele, emotionele en psychische schade? Hebben we daar immers geen antivirusscanner voor of ben ik nu de enige die wakker is? Je moet het zeggen als ik onzin praat. En zeker met Windows 10 op de loer komen er vast nieuwe exploits. Word het niet eens tijd om aan exploitvermindering te doen? In plaats van dat stomme lek te dichten waardoor de NSA, CIA en FBI kan meekijken. Mij interesseert het namelijk GEEN REET dat de NSA, CIA of FBI meekijkt. Denk je echt dat hun ons niet gewoon staan uit te lachen? Om nog maar te zwijgen over de geldverspilling van de overheid die het zo goed weet en automatisering die uitbesteed word. Pentagon lacht gewoon om jullie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.