image

NSA-directeur noemt Sony-hack ergste cyberaanval op VS

woensdag 7 januari 2015, 16:54 door Redactie, 8 reacties

Tijdens een internationale conferentie over cybersecurity heeft NSA-directeur James Clapper de hack van Sony Pictures Entertainment de ergste cyberaanval op Amerikaanse belangen genoemd. Ook stelde hij dat een Noord-Koreaanse generaal en hoofd van de Noord-Koreaanse inlichtingendienst de opdracht voor de aanval moet hebben gegeven, aldus de Daily Beast.

De uitspraak van Clapper over de impact van de aanval op het entertainmentbedrijf zorgde voor grote verbazing. Wel zou de NSA-directeur hebben aangegeven dat hij geen cyberexpert is, zo meldt verslaggever Lorenzo Franceschi via Twitter. Clapper liet verder weten dat de private sector beveiligingslekken moet patchen en data moet segmenteren om toekomstige aanvallen te voorkomen. "Zorg ervoor dat een enkele cyberinbraak niet het einde van je bedrijf is."

Ook waarschuwde hij dat de cyberdreiging van met name Rusland gevaarlijk is en stelde hij dat Amerikanen door Edward Snowden en krimpende budgetten niet meer zo veilig zijn als voorheen. De onthullingen door de klokkenluider zouden het lastiger hebben gemaakt om de communicatie van terroristen te volgen, hoewel Clapper volgens Franceschi geen concrete voorbeelden gaf. Clapper vertelde het publiek verder dat hij dit weekend de film The Interview had gekeken en het duidelijk voor hem was dat Noord-Koreanen geen gevoel voor humor hebben.

Reacties (8)
07-01-2015, 17:00 door Anoniem
Sony is Japans, niet Amerikaans.
07-01-2015, 19:48 door Anoniem
Door Anoniem: Sony is Japans, niet Amerikaans.
Gaan we weer, Sony pictures is Amerikaans. http://nl.wikipedia.org/wiki/Sony_Pictures_Entertainment (ff checken voor je iets post.)
07-01-2015, 20:13 door johanw
Door Anoniem: Sony is Japans, niet Amerikaans.
Sony Pictures is het oude Columbia Pictures en is wel Amerikaans.
07-01-2015, 22:10 door Anoniem
Sony = Standard Oil of New York

Helaas gaan de Amerikaanse Belangen niet over het welzijn van hun hele bevolking...
07-01-2015, 23:32 door Anoniem
Ik hecht weinig waarde aan de woorden van een NSA directeur .
08-01-2015, 00:50 door Erik van Straten
Zeker de RSA en Lockheed Martin hacks vergeten... (http://www.theregister.co.uk/2011/06/06/lockheed_martin_securid_hack/)

Maar ja, een politiek verhaal speelt in op emoties, desnoods gebaseerd op wishful thinking - oude koeien uit een sloot zijn dan zoooo 2011
08-01-2015, 00:59 door Anoniem
Alsof SONY Pictutes een van de meest belangrijke bedrijven in de US of A is waar mensenlevens van afhankelijk zijn. Als dat zo is dan zou je verwachten dat de beveiliging even passend zou zijn. De werkelijkheid is dat het een van de zoveel bedrijven is waar het publiek waarde aan hecht omdat het entertainment is. Een aanval op de entertainment industrie is kennelijk nogal erg in de westerse wereld. Zo belangrijk dat de directeur van de NSA en de president andere onderwerpen laten vallen om het over een entertainmentbedrijf te hebben. Hoeveel bedrijven zijn er in de afgelopen jaren succesvol aangevallen waar vele malen meer schade is veroorzaakt? Je hoort er in de main stream media en politieke public relations bijna niets over. De aandacht voor de aanval op SONY vertoont sterke trekjes van een populariteitswedstrijd van de betrokken overheidsorganisaties.
08-01-2015, 12:53 door N4ppy
Door Erik van Straten: Zeker de RSA en Lockheed Martin hacks vergeten... (http://www.theregister.co.uk/2011/06/06/lockheed_martin_securid_hack/)

Maar ja, een politiek verhaal speelt in op emoties, desnoods gebaseerd op wishful thinking - oude koeien uit een sloot zijn dan zoooo 2011
+1

Maar dit is niet oude koeien, dit is WMD's zoeken.... Ze willen al zo lang de volgende oorlog starten
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.