image

Roemeen krijgt 80 maanden cel wegens phishing

woensdag 12 juni 2013, 16:29 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten zijn twee Roemeense mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 en 80 maanden wegens grootschalige phishing. De zaak kwam aan het rollen toen in juni 2005 de FBI werd getipt over een phishingmail, waarbij een Amerikaanse internetgebruiker werd gevraagd om op een phishingsite in te loggen. Het bericht was zogenaamd van zijn bank afkomstig.

De informatie die internetgebruikers op deze phishingsite invulde, zoals inloggegevens voor internetbankieren en creditcardgegevens, werden per e-mail naar Roemenië, of een 'verzamel' account gestuurd. Via deze accounts werd informatie verzameld die van phishingsites afkomstig was.

Bende
De twee Roemenen waren onderdeel van een groep Roemenen uit Craiova, die bestanden, tools en gestolen informatie, afkomstig van phishing, met elkaar deelden. Via de gestolen gegevens werd vervolgens geld van bankrekeningen gestolen, onder andere via geldautomaten in Roemenië.

In de e-mailaccount van één van de Roemenen werden meer dan 12.000 credit- en debitcardnummers gevonden die tussen 2004 en 2009 waren verzameld. Het onderzoek naar de bende duurde zeven jaar en leidde tot aanklachten tegen 19 Roemenen, waarvan er een aantal al zijn uitgeleverd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.