image

Chinese politie bekent per ongeluk aanschaf malware

donderdag 8 januari 2015, 13:19 door Redactie, 5 reacties

De politie van een Chinese stad heeft per ongeluk op een overheidspagina bekend dat het 149.000 yuan (ongeveer 20.000 euro) had uitgegeven voor de aanschaf van mobiele malware. Volgens de uitleg ging het om een Trojaans paard gericht tegen Android-telefoons en gejailbreakte iPhones, om in real-time telefoongesprekken, sms-berichten en foto's te kunnen onderscheppen.

De kostenpost verscheen op de website van de Oost-Chinese stad Wenzhou en was onderdeel van een initiatief voor meer transparantie over overheidsuitgaven. Nadat internetgebruikers de website hadden ontdekt en het nieuws door verschillende websites werd opgepikt haalden de Chinese autoriteiten de website offline, hoewel die nog wel in de cache van Google is te vinden, zo melden de Wall Street Journal en de Washington Post. Vervolgens stuurden de autoriteiten een bericht naar alle lokale media om het nieuws niet over te nemen en indien dit al het geval was te verwijderen, zo laat de China Digital Times weten.

Reacties (5)
08-01-2015, 13:34 door Anoniem
Waarom mocht dit niet gepubliceerd worden? Het is toch al lang geen nieuws meer?
08-01-2015, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom mocht dit niet gepubliceerd worden? Het is toch al lang geen nieuws meer?

Neej de opstand in Hong Kong is inmiddels met succes neergeslagen .... :'(
08-01-2015, 17:41 door potshot - Bijgewerkt: 08-01-2015, 17:42
dit is kennelijk alleen erg als een amerikaanse opsporingsdienst zoiets doet,dan zouden er hier geheid 20+ flames gepost zijn ..
09-01-2015, 08:59 door Anoniem
Door potshot: dit is kennelijk alleen erg als een amerikaanse opsporingsdienst zoiets doet,dan zouden er hier geheid 20+ flames gepost zijn ..

Dat is misschien, omdat we van een land als China niets anders verwachten. De VS zeggen een vrije, open democratie te zijn. Maar inderdaad, de verontwaardiging zou gelijk moeten zijn.
09-01-2015, 17:41 door Anoniem
Door potshot: dit is kennelijk alleen erg als een amerikaanse opsporingsdienst zoiets doet,dan zouden er hier geheid 20+ flames gepost zijn ..

Daar zijn tenminste drie redenen voor:

1. De VS stelt zich luid en duidelijk op als de kampioen van de mensenrechten. Een groot deel van de kritiek en flames die je noemt gaat als je goed leest nog meer over de hypocrisie van het ene roepen (en soms met wapengeweld afdwingen) en het andere doen dan over schendingen van mensenrechten an zich. China heeft deze dubbele moraal niet.
2. Laten we eerlijk zijn, de VS heeft een betere reputatie op het gebied van mensenrechten dan China en ook nu doen ze het over de hele linie nog steeds beter. Als FC Twente van FC Dordrecht verliest krijgen ze ook meer kritiek en flames dan ADO Den Haag.
3. Door economische, sociale en culturele verwevenheid hebben we gewoon meer te maken met de VS, en in de Informatiebeveiligings business speelt dat nog eens extra mee. Hoewel China economisch belangrijk is, is het verhoudingsgewijs toch meet de ver van je bed show als daar zoiets gebeurt, terwijl de kans groter is dat het ons persoonlijk raakt als het om de VS gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.