image

"Verenigde Staten niet achter DDoS-aanval op Noord-Korea"

vrijdag 9 januari 2015, 10:13 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten waren niet verantwoordelijk voor de DDoS-aanvallen waardoor Noord-Korea zo goed als zonder internet kwam te zitten, zo laten twee anonieme Amerikaanse overheidsfunctionarissen tegenover de Associated Press weten. De aanvallen begonnen rond 20 december, nadat president Barack Obama had verklaard dat Noord-Korea verantwoordelijk voor de aanval op Sony was.

Op 22 december was het land zo'n 10 uur offline. Wie er wel achter de aanval zit zou ook voor de Amerikanen nog altijd onduidelijk zijn. Het Noord-Koreaanse internet loopt via één provider, China United Network Communications Group. Hoewel ook technisch falen niet kan worden uitgesloten zegt James Cowie van Dynamic Network Services dat het meer op een aanval lijkt dan een storing.

Een aanval die volgens hem door iedereen kan zijn uitgevoerd. "Er is niets waar je naar kunt wijzen dat zegt dat het door een land is uitgevoerd. Het had iedereen kunnen zijn." Obama had aangekondigd dat de VS vanwege de aanval op Sony maatregelen tegen Noord-Korea zou nemen. Inmiddels zijn er verschillende sancties door de Amerikaanse autoriteiten tegen het regime in Pyongyang aangekondigd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.