image

'Onbekend Office-lek maanden misbruikt door hackers'

vrijdag 14 juni 2013, 09:42 door Redactie, 2 reacties

Afgelopen dinsdag bracht Microsoft een beveiligingsupdate uit voor een lek in Office 2011 voor Mac en Office 2003 voor Windows, dat actief werd gebruikt om computers met malware te infecteren. Het probleem werd veroorzaakt door de manier waarop Office met ingebedde PNG-afbeeldingen omgaat. Door het openen van een kwaadaardig document kon er malware op het systeem worden geïnstalleerd.

De kwaadaardige documenten riepen verschillende URL's aan. Uit analyse van de URL's die Microsoft prijsgaf blijkt dat het beveiligingslek al sinds februari van dit jaar wordt misbruikt. Daarnaast is er ook een Vietnamees Word-document gevonden over territoriale conflicten tussen China en de Filipijnen dat de kwetsbaarheid ook misbruikte om systemen te infecteren, aldus beveiligingsonderzoekers Eric Romang.

Office 2003 is al vrij oud en mist allerlei nieuwe beveiligingsmaatregelen die wel in nieuwere Office-versies aanwezig zijn. Office 2011 voor Mac is echter de meest recente Office-versie voor Mac OS X.

Reacties (2)
14-06-2013, 12:46 door Anoniem
Afgelopen dinsdag bracht Microsoft een beveiligingsupdate uit voor een lek in Office 2011 voor Mac en Office 2003 voor Windows, dat actief werd gebruikt om computers met malware te infecteren.

Ik lees: Afgelopen dinsdag bracht Microsoft een beveiligingsupdate uit (...) dat actief werd gebruikt om computers met malware te infecteren.
14-06-2013, 19:24 door vimes
Beter lezen ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.