image

Steam gaat malware met captcha bestrijden

zondag 11 januari 2015, 16:35 door Redactie, 2 reacties

Het populaire online speldistributieplatform Steam, met wereldwijd meer dan 100 miljoen actieve gebruikers, heeft maatregelen tegen malware genomen die virtuele goederen probeert te stelen. Steam-gebruikers zijn regelmatig het doelwit van phishingaanvallen en malware. De Nederlandse onderzoeker Yonathan Klijnsma maakte onlangs nog een uitgebreide analyse van Steam-malware. De malware probeert de virtuele goederen die gebruikers in hun account hebben naar andere accounts te verplaatsen, waar ze uiteindelijk tegen fysiek geld worden verkocht.

Om dit soort malware te dwarsbomen moet nu bij het verhandelen van virtuele goederen een captcha worden ingevoerd. "We weten dat dit hinderlijk is, en we willen het handelen niet lastiger voor onze gebruikers maken, maar we verwachten dat gebruikers zal helpen die worden verleid om malware te installeren en zo hun spullen verliezen", zegt John Cook van Valve, het bedrijf dat Steam ontwikkelde. Cook vroeg gebruikers wat ze van de captcha vinden, wat inmiddels zo'n 700 reacties opleverde, waarvan er veel negatief zijn.

Reacties (2)
11-01-2015, 16:59 door Anoniem
Jammer , het is hinderlijk voor de spelers en de malware kan een captcha-killer gebruiken .

Zijn de captcha's te moeilijk dan zijn er hele goede en goedkope menselijke captcha-killers in India bijvoorbeeld .
12-01-2015, 22:43 door Anoniem
Op capcha-achtigen heb ik niets tegen, maar google-capcha zie ik vooral als yet another ping-moment waarop Google kan zien wat je uitspookt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.