image

Universeel browser-lek actief misbruikt door malware

vrijdag 14 juni 2013, 11:19 door Redactie, 3 reacties

De komenden weken zullen alle browserontwikkelaars een beveiligingsupdate uitrollen voor een cross-platform-lek waardoor aanvallers toegang tot Macs, pc's, mobiele toestellen en zelfs spelcomputers kunnen krijgen. "Pc, Android, Mac, ze hebben allemaal met het lek te maken", aldus Sveta Miladinov van het Britse onderzoeksbedrijf MRG Effitas tegenover The Register.

Patches
"Het wordt actief in het wild misbruikt, maar nog niet op grote schaal. Ik kan niet meer vertellen totdat de patches gereed zijn, maar het is een echt cross-platform-lek." Het team van Miladinov ontdekte een malware-exemplaar dat tegen één bepaalde browser werkte. Door de malware te analyseren ontdekten de onderzoekers dat de code te gebruiken is om de beveiliging van de meeste grote browsers te omzeilen.

Pas als alle browserleveranciers het probleem hebben opgelost worden details over de malware onthuld. Voor zover nu bekend zou de malware voornamelijk worden gebruikt voor phishingaanvallen, in plaats van dat het aanvallers volledige toegang tot het systeem geeft.

Reacties (3)
14-06-2013, 12:06 door Anoniem
Wow dat is dan niet mis dat lekje... Ben zeer benieuwd wat het is...
14-06-2013, 15:06 door Shiny
Dat lekje zorgde ervoor dat je besmet kon worden met malware? ba dam tis!
18-06-2013, 16:30 door Anoniem
Hoe zit het met browsers in bijvoorbeeld Smart TV's ??? Dit soort Cross Platform aanvallen kan ook daar voor vervelende dingen gaan zorgen volgens mij...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.