image

Debian waarschuwt voor onofficiële Multimedia repository

vrijdag 14 juni 2013, 15:03 door Redactie, 2 reacties

Gebruikers van de populaire Linuxdistributie Debian lopen het risico om kwaadaardige software binnen te halen als ze de onofficiële Debian Multimedia repository blijven gebruiken. Een repository is een verzamelplek waar gebruikers allerlei programma's en updates kunnen downloaden. De onofficiële Debian Multimedia repository was altijd via debian-multimedia.org bereikbaar.

Een aantal maanden geleden stopte de repository met het gebruik van de domeinnaam. De domeinnaam is inmiddels verlopen en door een onbekende partij geregistreerd. "Dit betekent dat het niet langer veilig is de repository te gebruiken en je die moet verwijderen uit het sources.list bestand", aldus Debian.

Wheezy
Sinds de introductie van de nieuwste versie genaamd Wheezy zou het niet meer echt nodig zijn om een externe repository voor multimedia gerelateerde programma's te gebruiken, zo laten de ontwikkelaars weten. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe Debian-gebruikers kunnen zien of ze de Multimedia repository gebruiken en hoe die te verwijderen is.

Reacties (2)
14-06-2013, 15:48 door Anoniem
De repository is nog steeds beschikbaar, maar heeft tegenwoordig een andere naam.

Daarover is best wat discussie geweest in de Debian community, vooral omdat de naam debian-multimedia.org verwarrend was voor een onofficiele repository en er overlap was en is in de aangeboden software (hoewel soms iets afwijkende versies).

Daarnaast klopt het inderdaad dat vrijwel alle Debian gebruikers anno 2013 uit de voeten kunnen met de multimedia ondersteuning uit de officiele debian bibliotheken. Daarmee heeft deze onofficiele repository nauwelijks bestaansrecht meer.
14-06-2013, 16:14 door GregoryB
Lol een of andere Russische site.
Dat beloofd iets goeds..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.